Jump to content

Vargklo

Medlem
 • Posts

  4,783
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vargklo

 1. Diverse teknik säljes: Tunze Osmolator - 300 kr Doppvärmare - 100 kr/st eller bägge för 150 kr Luftpump - 100 kr Saltmätare följer med gratis
 2. Ok gott folk - jag SKÄNKER denna pjäs - annars blir det skrot av den :-)
 3. Ja, det är kanske lite ovanligt att väcka liv i en 8,5 år gammal tråd. Jag vill dock bara upplysa om att den konserverade muränan nu finns till salu i Köp & Sälj under Övrigt.
 4. Här kommer en möjlighet att köpa en helt unik inredningspjäs. För nio år sedan dog min kära drakmuräna - enchelycore pardalis. Jag kontaktade då en konservator som gjorde en avgjutning av den och monterade den i en installation av målade döda koraller. Jag inser nu att del aldrig kommer att komma upp på väggen hemma, så jag är därför öppen för att ta emot bud på installationen! Se tråd nedan om processen.
 5. Kul att se att du är tillbaka, Magnus. Imponerande noggrannhet, det kommer att bli mycket bra! Själv har jag fortfarande mycket lång paus :-)
 6. Påminner och sänker priset till 6000 kr - ett fantastiskt klipp för den som vill ha en riktigt bra skummare
 7. Påminner om denna fantastiska skummare - verkligen high end och med mycket hög kapacitet.
 8. Skummare Bubble King Supermarine 250 – 8000 kr För placering i sump. För akvarier upp till 2000 l, pump Red Dragon 4000 l/h. Inköpt Triton Akvarium 2008, använd tre år 2008-2011. Provkörd nu utan problem. Videosnutt med skummaren i drift i saltvatten i badkaret kan mailas (för stor för att posta i detta inlägg). Finns i Sigtuna - överlämning kan ordnas inom Stockholmsområdet. Kan ev. skickas.
 9. Mejsel, Jag är mycket imponerad av ditt bygge. Jag är ju "mellan kar" just nu, men ditt kar är en stor inspiration till att komma igång igen!
 10. Detta är en mycket intressant diskussion som jag känner ligger varmt om hjärtat. När Linköpingarna ordnade träff samlade jag ihop ett samåkningsgäng och åkte dit från Stockholm, vilket var väl värt. Teds betalföredrag häromåret var också värt att åka till Kungsbacka för att uppleva. Likaså har jag tyckt det vara värt att betala biljett till en resa till i Nürnberg två gånger och besöka Interzoo. Men vi har verkligen inte varit många privatpersoner från saltområdet som gjort dessa resor (sötvattensfolket är av någon anledning mer benägna). Yrkesaktiva handlare är något mer benägna att göra längre resor, känns det som. Jag tror därför på regionala träffar med en fast förankring hos lokala eldsjälar. Jag tror också på någon form av värdskap hos en lokal handlare. Detta är min personliga åsikt, Saltvattensguidens nye ordförande maglofster företräder föreningens åsikt
 11. Fantasktiskt kul att se att du är igång igen. Underbara bilder, som vanligt!
 12. Hej, Jag såg din annons och fångade denna tråd först nu. Jag instämmer i att beklaga pausen du gör. Samtidigt "vet" jag att det bara blir en paus för din del, eller hur
 13. Detta är en idé jag själv grunnat på ett tag. Strandkrabbor skulle kunna vara ett kul tillskott med liv både ovanför och nedanför vattenytan. Det är mycket ovanligt med saltpaludarier, men jag såg en nanovariant på senaste Interzoomässan.
 14. Hej Henrik, Jag har legat djupt nedbäddad i förkylning i två dagar nu, så jag kunde komma åt att läsa denna tråd först nu. Det ser ut som om det mesta redan blivit utagerat. Min insats i det hela var att sända dig ett PM med en fråga om syftet med din försäljning av fisk. Tack för att du svarade på det. Mina moderatorskollegor har, som du ju uppenbart märkte, efter samråd lyft ut och in din annons under en tid. Bakgrunden till agerandet, som jag stöttar dem för, finner du tidigare i denna tråd. Lycka till med din fortsatta försäljning av fisk, som jag ser kommit riktigt långt nu
 15. Jag jobbar på försäkringsbolag. Detta är ett solklart drullefall, dvs "plötslig ofrivillig händelse". Du har kanske en tusenlapp i självrisk. Ring och berätta vad som hänt, så tar försäkringsbolaget det vidare.
 16. Tack för det, men dessvärre är inte stavningen den bästa på originalspråket, och det kan kan lätt bli fel med facktermer. Den engelska översättningen är desvärre kraftigt förkortad, så det är bäst att översätta från tyskan direkt.
 17. Precis som Ingemar skriver ovan är det en mängd arbetsuppgifter som det behövs stöd till. Allt ifrån att ta på sig ett enstaka uppdrag, till att vara i spetsen för hela föreningen/forumet och leda arbetet. Det finns plats för driftiga eldsjälar
 18. Vill du vara med och driva Saltvattensguiden framåt?</SPAN> Brinner du för Saltvattenshobbyn? Har du idéer om hur Saltvattensguiden kan utvecklas vidare? Vill du engagera dig ideellt ett tag framöver? Då kanske du är rätt person att vara med i ledningen för Saltvattensguiden!</SPAN> Efter det att Christian Wrang startade forumet 2002 har driften övertagits av en ideell förening från hösten 2007. Föreningens medlemmar består huvudsakligen av de som för tillfället arbetar som moderatorer. Bland dessa medlemmar väljs en styrelse, som sedan i våras består av Vargklo (ordförande), Capote (kassör), Petrol (IT-admin) samt Wiking (ledamot).</SPAN> Att leda Saltvattensguiden känns lite som att ligga och ”dra” i ett cykellopp. Det krävs alltid att någon/några ligger allra längst fram och ”drar” för att klungan ska hålla bra tempo. Att ”dra” på forumet kan vara att hela tiden driva nya idéer som hur forumet ska utvecklas och hur vi kan göra det ännu mer intressant för både erfarna och nya akvarister. Samtidigt måste man, liksom i ett cykellopp, växla de personer som ligger och ”drar” längst fram. Gör man inte det riskerar hela klungan att tappa tempo. Ungefär där är vi nu med ledningen för Saltvattensguiden.</SPAN> Vi som nu leder Saltvattensguiden stannar gärna kvar i någon kapacitet för att stötta med struktur och kontinuitet. Samtidigt är det klart att det behövs nya kraften för att lyfta oss till nästa nivå. Flera platser står till förfogande (och definitivt min egen), så det finns plats för flera engagerade individer! </SPAN> Vad krävs det av dig? Ja, du är givetvis en engagerad saltvattensakvarist. Du samarbetar bra med andra och kan driva idéer framåt. Du ser ett värde av att arbeta ideellt för att föra hobbyn framåt (ingen som helt ersättning betalas ut till funktionärer). Du behöver inte ta ett uppdrag som moderator om du inte vill det, även om det givetvis kan kombineras. Du behöver heller inte resa, vi samtalar med varandra på telefon eller elektroniskt.</SPAN> Är du intresserad, eller bara vill veta lite mer? Ställ frågor i tråden, eller sänd ett mail till admin@saltvattensguiden.se. Du kan givetvis också sända PM till någon av oss.</SPAN> Vi ser fram emot ett ert intresse </SPAN></SPAN></SPAN> Styrelsen genom Vargklo</SPAN>
 19. Jag har inga precisa tankar alls. Länka gärna till RC, det verkar vara något jag inte känner till. Saltvattenspaludarier är annars mycket sällsynta.
 20. Helhäftigt projekt, vi väntar på uppdatering
 21. Ja, Det går inte vidare snabbt, precis Karet (650-liters) står fortfarande på en temporär placering och "överlever", dock på sparlåga med bara enkel service. Mina SPS dog ut i höstas, och mina LPS börjar se lite ledsna ut nu. Alla fiskar mår dock bra. Huset visade sig har mer renoveringsbehon än vi hade kunnat ana, och vi är precis klara med takomläggningen. Sedan fick vi vårt tredje barn i höstas, och jag fick nya (=ännu mer) arbetsuppgifter i våras, så tiden har mycket svårt att räcka till. Jag var dock på hembesök hos Sune Holm i somras för att drömma om något paludarieprojekt i saltmiljö. Sune är just nu upptagen med att bygga nya bekgrunder för en utökning av Skansens akvarier, så där händer det saker. Realistiskt sett dröjer ett nytt akvarieprojekt i mitt hus minst två år till... Nedan syns hur källaren ser ut nu där karet en gång ska stå. Jag ska bara bila upp cementgolvet, gräva ur ca 40-cm och bygga ett nytt golv "på riktigt" med cellplastisolering, ingjuten golvvärme (Vattenburen) och klinker golv (inkl golvbrunn)
×
×
 • Create New...