Gå till innehåll

Hur sänker man CA på bästa sätt?


milk

Rekommenderade inlägg

som frågan lyder, hur sänker man CA:t på bästa sätt? har upptäckt att jag har mer än 450 (eller om jag gjort testet fel? men följde alla anvisningar, körde med saliferts) och antar att det skulle vara bra att sänka? vad är konsekvenserna med för högt CA? går det ned naturligt eller måste man tillsätta något?

vet att jag kört med purple up förut ett tag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vad är ditt Mg och Alk/kH? har du tillsatt extra Ca på nåt sätt... Vad är din salthalt? Vad mäter du den med? De flesta fall med högt Ca/Mg som man inte tillsatt några stora mängder Ca beror på hög salthalt... Haft problemet själv, och känner till flera andra fall, även ett annat där jag själv varit med och mätt... Vipparmar är ondska om det är vad du använder :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns ju en chans att du tillsatt lite för mkt Kalcium i så fall, och det är bara att vänta lite med doseringen för att låta den går ner lite... Har du tester för Mg och kH så är det intressant att veta vad de är på så att värdena är balanserade. Vad mätte du salthalten med? vipparmar kan lätt visa upp till 0.005-0.006 fel, det gjorde min, och Henriks (NephruruS).. Inget farligt om man ligger på 1.022-1.023 men man ska veta om det i.a.f. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...