Gå till innehåll

milk

Medlem
  • Antal inlägg

    744
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ja, det blir en paus i akvarieägandet helt enkelt, men är säker på att jag kommer skaffa i framtiden :-)
  2. fint med sjöhästar :-) det ser ut som om du har fått tag i en hane och hona så ungar är nog att vänta i framtiden hehe.
  3. har inte sett att triton har faktiskt. däremot brukar akvarieleasing ha svenskodlade. de på bromma zoo är högst troligt vildfångade. jag har två h. reidi som lever som par. får ungar varannan var tredje vcka till salu om det skulle vara intressant. dessa är svenskodlade.
  4. fungia ska ha höga kalcium halter har jag läst. det underlättar alltid att ge ett svar om du skriver ut alla värden.
  5. Tänkte lägga in en bild på dem nya favoriterna. Det som står näst på schemat över akvariet är att byta lampa. Har siktet inställt på MarineLUX 12.000k 400w MH fullspektrum-lampan.
  6. Ja anledning till att jag började fundera på detta är pga av att jag såg en äldre bild på akvariet och tyckte belysningen såg bättre ut då, så blir nog till att byta lampa :-) har siktet inställt på den 12.000k full spektrum lampan.
  7. Det vill då säga att jag överskridit det med mer än det dubbla.
  8. Jag har en sandvävnande sjöstjärna. Ser den oftast mot kvällen eller då och då på dagen. Vet ej hur effektiv den är när det gäller att hålla sanden vit, så man borde kanske komplettera med något annat i städväg också. Det finns ju dock eremiter som endast håller sig till sanden och rengör den.
  9. Har en marineLUX 400w metallhallogen-lampa som jag haft sedan uppstarten för snart två år sedan. hur länge brukar en lampa hålla? eller borde man byta ut den efter en viss tid?
  10. Har den trivts bra förut så ska du nog bara ge den tid om du fått ner fosfaten nu. det kan inte vara något annat än just fosfaten det kan gälla?
  11. Jag ska ändå börja köra med fosfat remover i granulatform, då jag kört med fytande innan men måste hålla det nere då jag nu ser att algerna börjar ta över lite för mycket. Har varit bortrest i thailand och när jag kom hem uppmätte jag KHt till ca 16 vilket är väldigt högt. kan ha blivit fel innan jag åkte då jag buffrade upp det några enheter innan avfärd. men Ca var nere på 180 så har buffrat upp det nu till 500. går ju bara att spekulera vad detta kan bero på men är inte direkt kul när man ser att korallen börjar dö och man kan inte göra annat än kapa den. men fosfat remover ska inhandlas imorgon. har även gjort ett vattenbyte på 10-15% för att jämna ut värdena.
  12. Tack för svaren! ska genast kolla igenom och se om det kan vara något. har märkt en tillväxt på alger på sistonde så kan vara något med fosfaten att göra.
  13. Har inte sett detta på någon montipora dock hände det med en hystrix för länge sedan. tråkigt bara när det händer så vore till hjälp om någon kunde ha en aning om vad problemet berodde på.
  14. Har endast sett detta på acroporor. kanske något som brukar inträffa med just dem när värdena inte är balanserade? men varför börjar det alltid vid foten?
  15. Har dessvärre märkt att några av mina stenkoraller får vävnadsdöd nere vid foten som sedan sprider sig uppåt? någon som har någon aning om vad det kan vara? det enda i värdesväg som är i obalans är att KH är en aning högt och Ca lågt. alla andra värdena är där de brukar ligga. kan det vara något med att jag en limmat fötterna så att någon parasit har tagit sig in lättare? har ibland bara satt fast dem mellan springor osv.
  16. Benen växer ut igen så du kan vara lugn. :-)
  17. Får man fråga vart du köpte dem? :-) eller fick tag på dem?
  18. kan vara svårt att artbestämma dessa ibland då de kan ha olika mönster och färger. men någon slags kantnål är det som sagt ovan. var kommer dessa ifrån? :-) egentagen bild?
  19. Majestätiskt med en stor fisk sådär :-) fin är han iaf. han ser ut att kunna trivas bra där.
  20. Tack Nixon för dem tipsen :-) Vad har du för belsyning till ditt akvarium? Dock blir man ju lite fundersam, för jag fick rådet att sätta den högt upp så att mycket ljus kommer åt den. tydligen har de alltid stått under mycket ljus. Jag har själv 400w MH och nu står de ca 15cm från botten rakt under lampan och mitt akvarium är 65cm högt. jag brukar mata den med mysis och krill, som jag gör med calustreorna också. tillsätter och coral v-power ca en gång i veckan. vore ju tråkigt om den tappade färgerna, men kan nog bero på mer än bara ljuset känns det som, eller? har den tappat färgerna en gång kan den väl få tillbaka dem vid rätta förhållanden?
  21. Någon som kan svara på om acroporor bränner varann om de står nära? eller om de liksom växer ifrån varann, känner av varandra och väljer att inte växa ditåt?
  22. Jag hade inte läst på något direkt, utan eftersom det tar så lång tid i början med uppstart osv, åkte jag till närmaste akvariebutik och frågade där, samtidigt som jag beställde akvariet. efter det fick man hjälp med vad nästa steg skulle vara och hur man skulle gå tillväga, SvG var också till stor hjälp :-) nu har jag snart haft mitt igång i två år.
  23. Har ingen erfarenhet, men har hört att frökenfiskar kan vara riktig elaka mot andra fiskar? kallas inte just den frökenfisken just också för blådjävul?
×
×
  • Skapa Ny...