Gå till innehåll

Vanligt att koraller blir bruna vid flytt?!


rickard598

Rekommenderade inlägg

Har köpt endel acroporor, och har märkt att dom direkt efter flytt blir bruna/tappar färgen, för att sedan efter någon månad bli utfärgade igen. Har det med att dom skiftar vatten att göra?

Har haft en acropora som stått i ca 4månader utan att ens ha en tillstymmelse till att växa för att nu för några veckor sedan börjat växa och färga ut fint, har legat på 0,03 i fosfat och ca 5 i nitrat till för 4veckor sedan då jag började dosera mera till zeoviten och har dragit ner fosfaten till 0,008 och nitraten visar 0 på testet (rowa fosfattest, elos nitrattest).

Håller konstanta värden på Ca,kh,Mg mäter detta varannan vecka och nu har det hållit sig på: Ca 440, Mg 1350, Kh 7,7-8 beroende på mätdag och vilken dag jag doserat ballingen (gör det manuellt Kh varannan dag och ca varannan dag). Vore tacksamt för svar på detta beteende på just acrosarna.

mvh Rickard

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det beror på i vilket skick korallerna är i när du köper dem, det är som med fisk, det gäller att köpa de som man tror på och kanske stå över andra.

En korall i bra skick blir aldrig brun, utan den behåller färgen och börjar expandera polyperna nästan direkt iaf efter några dagar(nätter).

När du mäter 0 i nitrat blir jag lite orolig, jag har på senare tid försökt hålla mig på lite högre nivå i nitrat och det fungerar bättre för mig. Men så länge inte korallern ljusnar för mycket eller topparna går sönder och fortfarande expanderar polyperna så är det lungt.

/Janne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Polyperna är kanonfina, topparna vita och fina speciellt på mina hysterixar även mjukisarna ser fina ut, och dom borde väl inte se speciellt bra ut om man ligger på absolut 0 i nitrat? jag kanske inte ska pressa ner värdena mera nu? Pratade med fredrik på triton idag och han tyckte jag skulle ta ett fosfattest innan lamporna tänds för då ska tydligen fosfaten ligga högre, så ska prova detta imorn.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...