Jump to content

rickard598

Medlem
 • Content Count

  1,346
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rickard598

 1. Snyggt! Korallerna verkar ha klarat sig bra, ser även att Rut är framme och posar ingen helbild? såg även att Hugo (imperatorn) är framme grymtar och har sig nu?
 2. hej leffe! kollade banken när jag kom hem idag, det blev draget 760 gånger 2istället för 760 kr, så alltså 1520 kr, står på kvittot från kortläsaren.

  mvh Rickard

 3. Jag körde med polermaskin och våtslippapper 3000, fick inte bort hela men väldigt mycket. Va dock försiktig med värmen, jag nötte för hårt på en provbit och den sprack sönder av värmen
 4. Du kan vänta några dagar och se vad som händer. Mitt förra kar var på 300l hade väl 15acroporor, 3hysterix stora som handbollar, caliendrium stor som handboll och div lps, mg förbrukas inte så mkt och får i ganska bra med vattenbyten däremot ca och kh gick åt mera.
 5. just så menar han, hade också lågt mg i mitt kar ett tag, ställde upp doserpumpen och igår när jag mätte låg den på 1500+, i förra karet hade jag doserpumpen så den doserade 4ml mg per dag och då låg den på 1300-1350 bättre du doserar upp med pulver nu i början än vätska, kh och ca hänger ju med mg lite också så dom kan höjas om du höjer mg, det har jag varit med om.
 6. Just så är det beskrivet, om nånting är på 11-22 sen startar följande 13-20 och följande 14-18:30 då förstår väl vemsomhelst att ganska många timmar är ALLT igång?
 7. Ja johan du såg väl hur min underarm blev, sår som var infekterade i några veckor och lite ärr nu!
 8. Vadå parallelt? Du förstår väl att vissa tidpunkter är allt igång.
 9. Nej, dom slås på i följd! Ex har jag blått på 11-22 blått vitt 13-20 vitt och fp 14-18:30 dom tiderna kör jag
 10. kör blått 10 tim, sen ett blått och ett vitt 7 tim sen 1vitt och 1 fiji purple i 5 tim, funkar bra för mig. sen vad som är optimalt vet jag ej.
 11. Ser bra ut! Ska du sätta nån ram runt eller hur har du tänkt? Vet du pris på durkalu?
 12. Jag tecknade min försäkring via Folksam för att få ut pengar OM akvariet skulle spricka eller vatten läcker ut, tecknade drulle för detta, har du det i din försäkring? Tycker det verkar otroligt konstigt att dom inte skulle ersätta för vattenskada?
 13. Ge dig inte! Ta namn på handläggare så kan du styrka med detta också! Känns ju som att det är rätt dumt att lägga ner pga detta?
 14. Ok, dom kan ju vara fina för det ser bra ut det enda är kanske gröna acroporan som står mot montiporan kan bli krig där!
 15. Är vissa koraller från mitt kar? Tycker hysterixen påminner om min tänkte om du köpt av mika? Fina bilder! Ser bra ut
 16. Tänk på karantän osv om du köper fisk sådär, visst du tjänar lite pengar men kan också få ett helvete med diverse sjukdomar, ta det lugnt med fiskar, köp hellre en i taget det brukar funka bra, dom gruffas några dagar sen är det över, achilles är nog ingen fisk för ett nystartat kar kan jag tänka mig. Köp salarias, jättebra algätare
 17. Nej, blåsa dom ska man givetvis aldrig göra! Det finns ju en anledning till att man har dom premier man har på bilar, sporthojar osv!
 18. När jag råkade ut för det i mitt förra kar skulle dom ersätta det, men eftersom många klarade sig så blev det för litet belopp, jag tror trasslet är att vattenfall är inblandade, hade du sagt att en doppvärmare eller något orsakat det hade det nog varit enklare!
 19. Håller med hans! en som är mer aggresiv isåfall är scopas, min slogs rejält mot min imperator, däremot flavescence verkar hur snäll som helst.
 20. Ja, bara hoppas det är bra "effekt" på dom men det ska det väl vara? kommer du utöka med mer än 72 eller ska du köra med det?
 21. Har du 6*54 t5 jag tror isåfall att ledsen du beställt är kraftfullare? Är inne på samma kit till våren!
 22. Otroligt! Idag när jag kom hem! Ingen fukt på fönstren alls, igår var vent killen här och Skulle "prova" nån sak med aggregatet, han skulle ringa idag också angående tester från hygrometern, men inte hört något! Kanske han hittade något med FTX ändå, man kan hoppas! Skickar några bilder hur det såg ut! --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=59.772902,18.690807
 23. Det är 3glas, inre kasett och sen täckglas utåt, vent killen va här igår och nu är det faktiskt lite bättre! Nej vi har eget aggregat ovanför spisen sitter det! Kan posta bild på fönster ikväll, persienner sitter i smygen högst upp, svårt att tro de är dom? Ska se vad han säger om fuktigheten idag, men eftersom enligt han den kan ligga på 30-70% så så länge jag ligger där ska det funka eller hur?

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...