Jump to content

Spooky

Medlem
 • Posts

  518
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spooky

 1. Clown kirurg, Acanthurus lineatus ca 7 cm. 350:- Finns i Teckomatorp.
 2. Det hade jag inte använt. Letar du efter stora förpackningar så finns det här: http://www.bioaquatek.com/sv/natriumkarbonat/140-sodium-carbonate-food-grade-25kg.html
 3. Är det på insidan eller utsidan? Om det är på utsidan är det inget problem då tätningen i tankgenomföringen sitter på insidan. Är det på insidan hade jag nog försökt med lite silikon och spackla det jämnt med glaset.
 4. Bauhaus har ganska stort sortiment på vattenbehållare. Dock ej så snygga som de på bilden, men då pratar vi helt andra priser.
 5. Kör själv med en vanlig UPS för datorer, den billigaste jag kunde hitta. Har sedan tagit bort det interna batteriet, som är alldeles för litet, och kör med ett externt monterat fritidsbatteri. Klarar 2 returpumpar + skummare till 2 kar i 10 timmar. Detta är en utmärkt lösning om har plats till det.
 6. Sätter du förstrypningen (ventilen) på utloppet så har du alltid fullt med vatten i filtret.
 7. Du ska alltid buffra upp Mg först. Kommer inte ihåg riktigt varför men det har inverkan på de andra mätningarna (KH o Ca), vilket gör att du får en sned bild av ditt aktuella KH och Ca.
 8. Jarduino. Har allt som man kan behöva. Arduinobaserat. Använder själv denna sedan 3 år tillbaka, hur nöjd som helst. https://code.google.com/p/jarduino-aquarium-controller/ Finns manual till hur allting byggs. Koden kan man ladda ner från ovanstående sida.
 9. Fosfatremover, Biopellets och vodka. Känns som minst en grej för mycket. Sluta med fosfatremovern först iallafall, känns ju helt tokigt om du ska dosera fosfat och sedan ta bort det igen.
 10. http://pondteam.se/svenska/produkter/veta-mer/superflow-techno.aspx Har själv en Superflow Techno 6500, kostade 1800:-
 11. Om du verkligen pratar om magnesiumhalten så kan inte den vara 30 ppm. Då har du helt fel salthalt i så fall. Vilken salthalt har du och vad mäter du den med? Magnesiumvärdet ska ligga någonstans runt 1350ppm. Har du använt mer än en spruta när du mäter med salifert så har du över 1500 ppm.
 12. Fel av mig. Du kan inte få högre nivå än vad du har i föregående fack. Du får helt enkelt ställa skummaren på nånting då så att du kan ha så hög nivå du vill i det första facket.
 13. Det kan du ställa hur du vill med bafflarna i sumpen. Dock brukar man ha lägre nivå i det sista facket eftersom detta bör vara returfacket (där returpumpen står) och där har man oxå påfyllningen av färskvattnet. Sen ska ju sumpen kunna ta hand om ett strömavbrott. Rinner tillbaka vatten till sumpen då.
 14. Är du säker på storleken nu? * Sump, så stor du får plats med. Man har mer grejor i den än vad man tror. * Skummare, titta på fishstreets grejor, http://www.fish-street.com/, prisvärda. *Cirkulation och returpump, fishstreet igen, gärna styrbara pumpar. * Den ledrampen kan du ha om du bara ska ha fisk. Ska du ha koraller måste du ha bättre grejor. 18W räcker inte långt då. Kanske en maxspect Razor 120W. Man brukar rekomendera 10% av vattenvolymen både till mängden sten och vattenbyte. Dvs 10 kg levande sten, och 10 liters vattenbyte varje vecka. Under inkörningen byter du inget vatten.
 15. Det var seriöst må jag säga. Ser bra ut. Vad limmar du stenarna med?
 16. Man ska rengöra pumphuvudet emellanåt, grotech rekomenderar var 6:e månad. Obs! får absolut inte smörjas alls!!! Slangarna går att byta, även pumphuvudena. Fishstreet har pumphuvuden som ska passa.
 17. Vet inte hur starkt UV du har men skulle tro att det är den största boven. Den värmer rejält.
 18. Det är väl och ta i, det är inte alls säkert att det kraschar.
 19. Kraschen kommer inte förrens efter flera år, om det blir någon. Det finns som sagt en risk, men det gör det med många metoder.
 20. Det är ju egentligen omöjligt att svara på utan att öppna upp och kolla bjälklaget, men äldre hus brukar faktiskt vara mer bastant byggda än nya. Så jag hade nog inte oroat mig iallafall.
 21. Med så många ben blir ju belastningen inte större än om du ställer dig på ett ben själv.
×
×
 • Create New...