Gå till innehåll

Starta saltvattensakrium från start!


LindaTronde

Rekommenderade inlägg

Ja det är mycket men jag vill bara poängtera en sak som jag märkt som jag borde tänkt på INNAN jag rusade igång med att fylla med sten o fisk.

Och det är att man ska se till att ha tänkt till och förberett för tekniken för rening, dvs kort o gott, se till att du köper ett borrat kar, eller borrar själv innan du startar. Då blir allt så mycket enklare att använda en sump.

Alternativt då om man inte vill ha sump, så måste man ju inte ha borrat men då måste man se till att man fixar nån typ intern sumpdel med lite glaslimning, eller, om man inte ska ha det så vill man ha en schysst ytavrinning o då måste man limma den iaf, nån slags balkong måste man ju ha då.

O sen kan man tänka till hur stort det är så man kan ha lämpliga lysrör eller MH armaturer, men det går i fixa det mesta där i efterhand.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det finns sååååå mycket variationer och prisklasser på allt.

Först och främst beror det på vad du tänkt ha i karet, enbart fisk, eller blandat med lite mjuk koraller, eller ett fullfjädrat stekorallsrev.

Jag skulle tippa på att det billigaste sättet är att hålla utkik på annonser, ibland dyker det upp ett komplett kar för en bra peng.

Men börja med att köpa på dig en vettig bok, Saltvattensakvariet av Daniel Knop är en bra början. Kontakta någon/några här på guiden som du kan åka hem till och titta på deras kar och bilda dig en uppfattning vad du vill ha.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...