Jump to content

freguz

Medlem
 • Posts

  2,967
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by freguz

 1. Klargörande. Från början hade jag problem med karet, som var elos originalkar. Det läckte i sin avrinning, som hade en mycket märklig konstruktion. Så jag kastade karet o beställde ett nytt från Triton i täby, med vanlig avrinning och 3 borrade hål. Detta kar är som nytt och har aldrig läckt, har en mycket solid konstruktion. Karet finns kvar och säljes i sin helhet.
 2. Sänker till 2500 kr... annars skänker jag hellre till stadsmissionen
 3. Sorry, 3000 kr är nya paketpriset, lägre kan jag nog inte gå.
 4. Några nya bilder på när det är tömt. Nu ligger förvisso all utrustning i sumpen, men om man vill veta exakt hur den ser ut så googla på Elos Mini, det är den originalsumpen Rördragningarna är slängda, men finns en ny kran kvar om man vill ha. Sänker priset till 4000 kr. (delvis som kompensation för att man får fixa ny rördragning själv)
 5. Säljes akvariumpaket med all teknik. OBS säljer ej delar, eller skickar. Endast mot avhämtning av alltihop. - Kar: 80L med optiwhite framruta, beställt av triiton i Täby för cirka 7 år sedan - Möbel: Elos mini - Sump: 2 returrör från karet, ett med kran. Belysning. - Osmolator Tunze 5017 - Dosering 1 kanal - Skummare: Coral Box - Lyse: Maxspect Razor 60W - Biopellets mini reaktor - Returpump: Tunze 1073 Paketpris: 4000 kr Finns på södermalm i stockholm. Tråd om karet:
 6. Clownpar kvar sten med några få rodachtis och något lite av hysterixen 250kr för clownerna, sten o koraller följer med lite som en bonus
 7. Några bilder med blixt, inte så bra tyvärr men ändå Hela karet ska säljas sen...kommer separat annons
 8. Bilder från idag, oredigerade Belysningen börjar precis komma igång så skivorna är inte helt ute osv
 9. Min avrinning har börjat läcka, och intresset har dessutom svalnat, så det får bli en avveckling... Har en stor centrumsten med koraller på, hysterix grön, och nån hmmm vad kan det vara, lite osäker , pris idé: 500 kr Clownpar som lägger ägg: 500 kr Stenar med orangea skivanemoner (eller vad är det rhodactis?) 50 kr syck Knappsamling grön: 100 kr Min tråd om mitt 80 liters där man kan se lite bilder, lägger upp nytagna bilder imorrn
 10. Har kört med kranvatten i flera år nu, har funkat hur bra som helst, har äntligen fått lite färg på korallerna, inga trådalger eller annat gräslikknande ? stockholms vatten är väl hyfsat bra. Kör enbart med skummare, aluremover, aktivt kol och en minidos av biopellets i en reaktor, 80 liters kar.
 11. Min färskvattentank räcker i 7 dagar. Vid längre semestrar kopplar jag in en extra doserpump till en egen sötvattentank, som då trycker nästan allt som ATO skulle tryckt i, o får alltså på så vis min vanliga osmolator att räcka mycket längre (beroende på hur nära man vågar gå). Mat verkar dom klara sig utan i kortare perioder (ett clown par), vid långsemester ordnar jag nån som kommer o matar.
 12. Jo det är det, den som slutat funka är ju det. Sen hade jag en fish street pump liggandes lägligt nog, som fick rycka in. Men kan man laga grotechen så är det ju trevligt, bra att ha två pumpar.
 13. Mja jag har bytt ut den mot en fish street variant (som har exakt samma utseende och funktioner, passar till o med i samma skruvhål) Men jag hade den på lite olika mängd, o olika intervall, testade 1h och 4h och 6h, osv spelade ingen roll. Men du tror att den går att fixa? Såg ingen resetknapp heller inuti den, väldigt lite inkråm måste jag säga
 14. Trycker man på manuella testknappen så pumpar det på fint, så rent mekaniskt lär den ju vara ok Men inget schedulerat funkar, har satt på 1h o väntat ut den... Nån som stött på liknande problem? Eller nån som har en susning om det finns nån fix? Bara att kasta i soporna?
 15. Jag är heller ingen kemi-person men, jag skulle - öka dosering av Mg svagt o sikta på 1400 - öka KH väldigt långsamt upp mot 7-8, tidsspann typ en vecka - Köra ner en strumpa med aktivt kol + alu remover o ha den i alltid, byta varannan vecka - Ca är ingen panik.. minska lite dos o låt det sjunka neråt sakta Har du ingen doserpump så är det ett hett tips att skaffa en sådan, ialla fall för KH doseringen, som man vill ha stabil hela tiden. Annars måste man tyvärr skvätta varje dag. Sök på "balling" här på forumet och läs
 16. Jag har valt vägen med en liten biopellets reaktor, mitt Nitrat ligger nu på 2, och senaste vattenbytet var väl i höstas.... tycker det funkar utmärkt, jag kör dock en mindre dos än rekommenderat för att ha lite säkerhetsmarginal.
 17. Vissa grenar på korallen har svartnat... vad kan det tyda på? Nu har jag haft bra o stabila värden under ganska lång tid, Ca 350-400, KH runt 7, Mg runt 1400, dock inte mätt fosfat på länge men tror inte den är så hög Jag tänkte om svartande delar på koraller brukar kunna vara ett tecken på.... ja vadå?
 18. Mätte lite för första gången på riktigt länge, KH på 4.5, inte bra....dags att öka doseringen
 19. 0.3 låter ju lite högt...vad mäter du med?
 20. En drakfisk äter som sagt mycket och skräpar ner. Jag skulle säga att det väldigt lägligt att fokusera på en bra skummare, som ser till att exportera ut skiten illa kvickt. Här är exempel på en man kan hänga inuti akvariet, tunze 9004 https://www.tritonakvarium.se/product/tunze-comline-skimmer-9004 Sen är det nog bra att köra med vattenbyten hyfsat regelbundet. Ja svårare än så är det inte faktiskt, så länge du inte ska ha kortpolypiga stenkoraller (sps), då är vattenkvaliteten en utmaning just i samband med drakfisk tänker jag.
 21. Hähä nä tvärtom faktiskt, min ramosus är borta och försvunnen Mätte en gång till: 0.08 Så då mätte jag en tredje gång: 0.11 Så det var ju skönt att man slappa ligga nere i 0.46 träsket
 22. Japp, ett test, lite snål där Jag ska nog göra ett till, tack för tipset @runstenen Nitrat ligger på mellan 5-10 ser jag nu, så kanske öka lite med biopelletsarna sen oxå...
×
×
 • Create New...