Gå till innehåll

Oljud från tunze cirkulationspump


jacob.forssman

Rekommenderade inlägg

Hej,

Jag har precis fått min multicontroller från tunze fixad och skulle i helgen koppla in en cirkulationspump till den från tunze, den ser ut som 6065 ska kolla exakt modell när jag kommer hem.

När pumpen kopplades in visade det sig att den låter utav hvt. Vid närmare besiktning verkar det som om propellern går emot det skyddande gallret som omsluter propellern. Finns det någon som har stött på och lyckats åtgärda det här problemet? Jag har varit noga med att sätta på gallret rätt men trots det tar den emot propellern.

Alla tips tas gärna emot!

Mvh,

Jacob

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack för svaret! Jo, det är inte omöjligt att det är på det sättet eftersom jag bara har lyft ned pumpen i karet när jag har testat. Dock känner jag med fingret att propellern ligger mot skyddsgallret när pumpen är avstängd. Känns som om proppelern är lite skev typ och inte är centrerad i utrymmet inne i skyddsgallret.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Problemet är att pumpen inte är ny så reklamation är inte aktuellt. Går det att "fixa" på något sätt. Jag har uppmärksammat att stiftet som man trär propellerdelen på var lite snett. Jag böjde lite på det så det blev rakt men till min förvåning blev inte propellern mer centrerad.

mvh,

Jacob

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Problemen fortsätter. När jag nu i helgen äntligen fick tid att kopplan in multicontrollern så verkar det som att någonting är fel i den andra cirkulationspumpen också. Den fungerar och låter inte men den verkar inte kommunicera med multicontrollern. Multicontrollern få ju sin strömförsörjning via pumpen men när cirkulationspumpen kopplas in till multicontrollern så verkar den inte få ström. Ingen av dioderna/lamporna tänds och cirkulationsumpen svara inte när jag ändrar hastighet osv på multicontrollern.

Summa summarum: Jag har en pump som låter satan när jag använder den men som kommunicerar med multicontrollern och en pump som inte låter men som verkar ha något fel på överföringen till multicontrollern.

Jag blir så matt så jag knappt orkar tänka på eländet. Är det någon som har något tips? snälla!!!

Mvh,

Jacob

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bump! Ingen som har några ideer? Någon borde ju rimligen ha råkat ut för samma problem. Kom igen, skriv en rad, snälla! Känner mig ganska uppgiven, har aldrig fått elendet att fungera. Är det bara att köpa nya pumpar, ska jag försöka löda på motorn som fungerar på sladden som verkar fungera? Har någon erfarenhet av detta? Eller sitter datordelen som kommunicerar med multicontrollern i skälva motorhuset?

Mvh,

Jacob

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...