Gå till innehåll

Sumpfrågor


Mandis

Rekommenderade inlägg

Vilken är den stilrenaste lösningen till att föra ner vatten till sumpen samt föra upp det till karet igen? Räcker det med två PVC rör eller kommer det tömmas fortare än det fylls på igen? Har försökt läsa och förstå det här med ytvattensavrinningssystem men blir inte riktigt klok på det :P

Sen det man har i sumpen, skummare, filtermaterial, doppvärmare och returpump... har jag missat något? Varför har man de olika facken i en sump? För att hålla var sak på sin plats? Tacksam för svar, har läst och läst och läst men ju mer man läser desto fler frågor ploppar upp. ^^ Tycker det har varit svårast att förstå hur alla rör kopplas och varför man kopplar just så?

Tacksam för all hjälp!

P.S. Vill inte behöva borra i karet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En överinningsbox kan lösa ditt önskemål.

Angående facken i sumpen så har man oftast iaf en avgränsning, detta för att skummare skall stå i en konstant nivå föra att fungera som bäst.

Det som händer är att alla fack utom det sista kommer ha konstant nivå och man får en konstant "kvalité" på skummningen.

Två rör räcker, då du ändå bara använder dig utav en pump, för att få upp vattnet igen, har du väl satt igång en överrinningsbox så ska den starta igen efter ett strömavbrott så att systemet går igång igen.

Ett tips är at åka hem till någon som kan visa och svara på frågor så att du förstår hur det fungerar, det är oftast enklast och man kan få svar på följfrågor ganska omgående.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Åk hem till Jimmy (Laggeman) och titta med.

Han blir överlycklig när han får sätta på en panna gevalia och bjuda på bullar. Han har haft en panna på i säkert ett år till mig, så du kan ta det kaffet istället. Det lär ju dröja innan jag kommer till skott att åka ner.

Rördragningen är inte särskilt avancerat, bara man börjar förstå principen bakom.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...