Gå till innehåll

Osmos eller eget vatten?


Christian2010

Rekommenderade inlägg

Jag har druckit hundratals liter R/O-vatten genom åren, ibland fyra-fem liter på en dag, utan att påverkas negativt på något vis.
Här vill jag passa på och nämna att saltfattig diet, som en del kör med av hälsoskäl, kan vara ett problem. Får man inte i sig salt så det räcker kommer nervernas förmåga att leda nervimpulser försämras, och rent av upphöra, och det leder till bland annat andningsstillestånd, och eventuell död. (Nå, garanterad död, om man inte får hjälp.)
Osmosvatten är skadligt för kroppen om man dricker det för mycket, då det är ett dött vatten utan salter och mineraler.

Ett sådant vatten börjar ta upp sådana ämnen ur kroppen/Glenn

Som jag skrev tidigare så är det normalt absolut ingen fara förknippad med att dricka RO vatten. Livsmedelsverket med sina rekommendationer om 5-8 mackor om dagen inger kanske inte så mycket förtroende, men för en gångs skull har de rätt. Jag förstår framförallt inte referensen till att vatten skulle vara dött. Det är sterilt, om det är vad som avses. Oftast är det avsikten när man producerar det. Utan salter och mineraler är det ju inte speciellt länge, eftersom det kommer blanda sig med första vätska det hittar och i det här fallet är det ju magsyran. Efter det kan ingen med bästa vilja i världen kalla den saltfattig.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Läste att Juwel ska börja sälja en skummare i olika storleksmodeller anpassade för sina akvarier. Enligt en tysk sida så släpps den i februari. (Har inget med tråden att göra men tyckte det var intressant..... speciellt när det underlättar ombygget av Juwelakvarier, som är rätt snygga och billiga med tanke på vad du får. )

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Funderar stark på att skaffa osmos iallafall......kommer dock att försöka lösa problemet med kalkfiltret eftersom......

Ser att många här använder sig av Osmos R/O picobello......såg att det fanns två olika modeller: 190 och 300 l/dag, hur pålitliga är dessa mängder? Lönar det sig att köpa en 300 l/dag........vad är det för skillnader mellan dessa? Tryck som behövs för att få ut vattnet??? Behövs det silikatfilter?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...