Gå till innehåll

Fisk/fågeldöden


Nordin

Rekommenderade inlägg

De döda fåglarna hittades bara 2-3 hundra meter från mitt hus. Jag skall ta mig en promenad dit under dagen och utreda saken;)

Låter trevligt, jag tror på teorin om 'köldknäppen' men vafan de är ju vinter. Ne nu väntar en dag på skotern, kom 4-5dm snö inatt alla tiders!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@Nordin: Har du läst Claes länk?

Det är ju riktigt otäckt att många fall av massdöd sker ungefär samtidigt på olika ställen runt om jorden. Massdöd har ju skett lokalt tidigare, men på global skala har det ju inte hänt på detta sättet vad jag vet om i.a.f. på lång tid (historisk tid).. Och när det skett massdöd har man oftast hittat orsaker i syrebrist, miljögifter med mera.

Hoppas som sagt att nån undersöker det och inte bara säger att allt beror på djur som flyger in i byggnader eller elledningar, stressas ihjäl av fyrverkerier osv. Vad gör fiskarna då, simmar in i 200knyck in i bropelare eller? och det i brasilien, 100 ton döda fiskar flyter upp på kusten?. Känns ju som nåt miljögift kommit ut i ekosystemet. BP kanske får mer att stå till svars för, eller så har våran exploatering av naturen tagit ut sin rätt... Men otäckt hur som helst...

Människan är ju så rolig i våran strutstendens, stoppa huvet i sanden och låtsas som inget händer innan det biter oss i röven. Naturen har visat tecken på stress länge nu, men ingen bryr sig innan det är för sent, för det kan ju påverka deras plånbok... Tur att man valt att inte skaffa barn, för det ser ju inte allt för ljust ut för framtiden med mänsklighetens framförhållning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Rapport från grannarna. Den teori som verkar starkast är att någon stressat ihjäl dem med ett hyggligt fyrverkeri. Att det avfyrades ett fyrverkeri kvällen/natten innan upptäckten kan min kära hustru gå ed på.

En teori bara alltså.

Låter logiskt, i samband med en kall vinter och en stor energiåtgång när de blir störda upprepade gånger under natten. Övervintrande fåglar samlar fett för att överleva natten att bli störda många gånger under natten kan vara öderstigert för svagare individer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...