Gå till innehåll

Per/Haninge/

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Oja som trodde att tråden skulle handla om en yngelkammare eller liknande men inte i ett enda inlägg
  2. Visst, PM:a vad du har och vad du ska ha för dom
  3. Så med ett postförskott så hade du fått ersättning om du löst ut paketet ? Och du hade sluppit att lägga ut pengar innan du fått varan ?
  4. Beror väl på hur mycket pengar man blivit blåst på ? Personligen kalkylerar jag tyvärr alltid med att bli blåst när det gäller såna här typer av affärer och handlar aldrig för mer än vad jag har "råd" med att förlora. Annars avstår jag hellre affären, tyvärr en konsekvens av att för många kommer undan.
  5. Okej, då förstår jag. Vore ju synd om akvariet tippat framåt Smart lösning med benen.
  6. Ser inte på bilden om "sidoskivorna" står på den undre skivan eller om dom är monterade på sidan av den undre ? Om dom är monterade på sidan av den undre skivan så bör du montera reglar i framkant på bänken också innan du belastar den.
  7. Ha ha, roligt att läsa igenom vissa trådar En fråga om material och det rasar in förslag och argument samt motargument. Jag använde MDF ( 25mm tjock ) till mitt 1000L, målad med våtrumsfärg, har fungerat alldeles utmärkt.
  8. Varför försöka få tag på personen eller varna andra för denna ? "Lagens långa arm" fixar väl det
  9. Jag förstår och respekterar ditt resonemang, men det får mig också att tro att du inte befunnit dig i så många situationer där du faktiskt funderar på att du själv också kan råka väldigt illa ut. Att bli bestulen på dyr utrustning är inget en liten butik kan överleva i längden, därför ger man sig in i sådana situationer, större butiker svarar med höjda priser till oss konsumenter. Vi hade en våg av villainbrott i vårat område i sommras och av en händelse så pratade jag med en utav personerna som blev drabbade, förutom den psykiska hälsan så var det ekonomiska bakslaget det som tog värst, flera års minnen och sparande som bortblåsta, behöver jag nämna att villa inbrott är lågt prioriterat ? Personen / erna som genomför dessa gärningar skiter fullständigt i dig som person och risken för att åka fast är obefintlig, det visar även kritiken när det gäller ouppklarade brott i Stockholm. Men visst, vi kan rulla runt och acceptera att bli sparkade på för gud förbjude om vi råkar skada den som sparkar oss.
  10. Under min butikstid i radioaffär så har jag haft min beskärda del av snattare, tjuvar, värst var dom som var drogpåverkade. Har fått rejäla smällar ibland, både tjuven och jag kunde säkert besparats en hel del blesyrer om lagen var lite mer flexibel beroende på situation. Allt är inte svart och vitt.
  11. Personligen skulle jag sätta upp en bild på honom i butiken och säga att hans plånbok har upphittats mot beskrivning ha ha ha, den va bra sen är det bara att ta han bak till lagret och spöa upp han
  12. Jag hade en gång en gammal SAAB turbo från -81 som jag fick inbrott i 3 ggr, polisen konstaterade att det var samma person alla ggr genom att kolla fingeravtrycken. Fick dock besked om att ärendet skrevs av i samtliga fall. Tillslut var bilen så förstörd så att den inte längre gick att reparera, försäkringsbolaget tog sig an fallet varje gång men den blev sig aldrig lik. Kan bara konstatera att om jag haft personen på film så hade den alla ggr legat på Youtube, integritet, snack, den har man förlorat i samband med att man sket i min.
  13. Jag har faktiskt under 90-talet provat med två fiskar av samma art ( samma kull ) i lika stora akvarier, provat att mata den ena fisken med flingfoder och den andra med egenfångat levande foder och under samma tid så blev den med levande foder nästan dubbelt så stor. Det var naturligtvis svårt att säga att mändgen foder blev exakt den samma ( tror inte det ) men efter den erfarenheten tillsammans med dom fiskar jag har idag, både inomhus och året runt i dammen ( samma art, samma kull, samma resultat ) så tror jag på min teori. Att det sedan kanske ligger något genetiskt törs jag inte svara på då det ligger långt över mina kunskaper Kan tillägga att jag även exprimenterat med Mört och Aborre på 80-talet i ett 10-liters akvarium för att se om dom skulle anpassa sig efter storleken, icke, blev att slänga tillbaka dom i sjön efter bara några veckor. Skall väl tillägga att detta gäller sötvattenfisk, har endast några få års erfarenhet av salt, men inbillar mig att det inte skulle skilja allt för mycket. Jag vill alltså hålla med Leffe om att tillgång men även typ av foder är avgörande.
  14. Min erfarenhet är att tillväxten beror på vilken mat och tillgång av mat som avgör hur fort en fisk växer, är övertygad att ingen fisk anpassar sig efter utrymme. Fisk som jag har inomhus i ett år är oftast ca.3-4cm och fisk som går utomhus är oftast dubbelt så stor under samma period, men fisken utomhus har en betydligt större och näringsrikare tillgång av mat. Har aldrig haft en fisk som "stannat av" i växten, bara tagit längre tid för den att nå storleken.
  15. =skottkärra Hoppas att allt med flytten gått bra ??
  16. Nån som vet om någon säljer dessa i Sverige ?
  17. Måste vara ett tag sedan du var där ? Nya "burkar" och dom gamla är rensade "på naturlig väg" på glasrosor, ser prydligt ut nu tycker jag. Jag åker också omkring i Stockholms butiker och tycker inte att priserna är något att anmärka på när man jämför mellan stockholmsbutikerna. Tycker personligen att servicen rent allmänt i butikerna är riktigt bra och kunnig personal på plats, olika utbud mellan butikerna vilket bara gör det mer spännande. Har hänt att jag "halkat" av stockholmsbanan och lockats att köpa något billigt, vilket det inte blivit i slutändan
  18. Joo, har inte ändrat i profilen. Försökte för ett tag sedan men misslyckades.
  19. Vad gör man/använder man när dessa korallskelett bleks ? Har också ett antal kadaver inköpta under -80 talet som jag använde i ett mindre akvarium men tillslut tog ur då det var rena algplågan. Dom låg underst i revet men trots det så var stora delar fulla med trådalger.
  20. Mina röda alger ser ut som gröna korthåriga nyttoalger som man har i sötvatten men röda som sagt, vilken nytta eller onytta dessa gör förstår jag inte. Vill dock ha bort dom då jag inte tycker att det ser vettigt ut i akvariet med en röd matta på bakgrunden och vissa stenar. Hur jag ska lyckas vete ....... ?
×
×
  • Skapa Ny...