Gå till innehåll

Metallhalogen


Guest bill

Rekommenderade inlägg

Det troligaste är att den inte är anpassad för akvariebruk, Lm = 3500 Lumen säger inte så mycket om Kelvinvärdet som brukar vara det viktigaste för just akvariebruk. Den är med största sannolikhet anpassad för gårdsplaner och dylikt.

Däremot såg jag att de hade en armatur som går att användatill akvariet om man sätter i rätt lampa i den. Kolla på Drakfisken så har du bra priser på MH lamporna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hmmm, angående Kelvintalet såkan det vara bra att blanda6500Ksom ju är "normalt" dagsljus med tex. 10´000K då vi uppskattar det ljuset som är blåare mer när vi tittar på akvariumen.

Det kan också vara en god idé att blanda ljuskällor med flera olika Kelvintal för att få ett bredare ljusspektra då många koraller trivs med det. Men det var ju inte det du frågade om smiley1.gif

Om du vill ha lite mer tips om MetallHalogen så sökrunt lite på forumet så finns det massor av gamla trådar om just det. Jag själv bygger en egen armatur med6500K, 10´000, 13´000K och 20´000K just för att få en så bred spridning som möjligt för att efterlikna solen. Men det är kanske lite överkurs då jag har tänkt att ha ganska mycket mer koraller i mitt kar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade en 6500K 250W MH tillsammans med två blåa T5 (en marine blue och en vanlig, c:a 400-480nm). Men algexplossionen blev alltför stor, särskilt nu när jag inte har så många algätare. Jag bytte MH-lampan till 10000K och ser inte någon större skillnad jämfört med 6500K och till slut tvingades stänga av den helt och bara ha T5-lysrören på för att bli av algerna. Nu är algerna borta, men nu gäller antigen att få tag på några super-algätare eller börjar fundera på 13000/14000K.

PS. Tycker dock inte att helt blått är så snyggt. De rev jag har sett är på grundare djup och då är det dagsljus och inte djupblå som det är på djupare vatten. Men, men... Det finns gott om folk här på forumet som tycker att blåa skenet är snyggast....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...