Gå till innehåll

När vaknar LS livet ?


Neostar

Rekommenderade inlägg

Jag har haft sten i nystartade kar där jag trots ficklampssesioner inte sett ett liv. Efter några månader så brukar det visa sig både det ena och andra. Nu efter nästan 2 år sedan starten av mitt stora kan jag konstatera att det finns gott om pistolräkor där - och jag har bara satt dit en....

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag får vänta och se, men inte änns en liten glasros har kommit. Inte för att jag vill ha glasrosor, men då hade jag ialla fall sett livstecken av stenarna. Nu är ju allt uppstartat och bra värden, så ja vill ju inte börja riva upp allt och börja om.Jävla bromma zoomarknad!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vad hade du tänkt dig för djurliv?

Min erfarenhet är att det gäller o köpa stenen direkt efter att den kommit till butiken, då kan man få med lite koraller om man har tur.

Själv har jag haft bra erfarenheter med den odlade stenen när det kommer till djurliv, macroalger lite olika små början till koraller och mycket smådjur.

Den vanliga stenen jag köpt har mest innehållit pistolräkor o krabbor, som det är nu så jagar jag en krabba som håller på o käkar på mina SPS koraller dvs ibland är det inte så kul med liftare.

När det kommer till Bromma så har dom en lång väg att gå till att bli en bra butik, men dom har helt klart bättrat sig baserat på bemötandet/infon jag fick närjag var senast där.

Inte för att jag skulle rekommendera någon nybörjare att handla där ännu när det ser ut som det gör, men jag är försiktigt optimistisk ;)

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Djur vet ja inte, men bebis sjöstjänor brukar väl va vanligt har ja hört. Men det som gör mig orolig är att det inte finns ett ända litet liv på stenarna, alla som börjat har ju haft typ någon typ av växt,svamp eller liknande som kommit fram. Men mina har inte något liv :(

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Neostar, kul att vi träffades igen , fast denna gång på AkvarieLeasing (i lördags).

Jag plockade ju stenen direkt efter dig på BZ, tog en hel del olika varianter och är nöjd med dem eftersom det var mycket extraliv i dem (+ en liten glasros).

Passade på att köpa lite 3,5kg sten på AL som referens för att se om livet utvecklas annorlunda på den.

Belysningen körs endast 3-4 timmar / dag från att stenen lades i (ökar sakta allt eftersom), kommer ta någon vecka till innan uppstarten är klar för befolkning.

Bifogar en bild 4 dagar efter inköp på BZ.

post-5968-14468922367372_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det va kul, va är oddsen för det :)Jag får ta smällen att det inte kommer något liv ur stenarna, men de var fina ialla fall. Fått till det riktigt fint i karet nu, ska starta en tråd i red sea max, så titta in där om ett par dagar.Hur går det för dig då ? Mycket liv från dina stenar ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade samma otur på BZ med min sten, helt stendöd och min första tank fick en dålig och utdragen start. Till mitt nya kar köpte jag all sten från akvarieleasing. Kom direkt från havet i en plombad låda. Hur mycket liv som helst, verkligen stor skillnad.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 2 år senare...

För mig tog de ca två veckor innan jag börja upptäcka djur och släcker jag och tar en röd ficklampa så har jag hur mycket små räkor Som helst samt ormstjöstjärnor och borstmask :-) och tycker alltid det kan komma upp nått nytt ur stenen. Mitt har varit igång i ca 6-7 månader och har kommit framm skivanemoner och allt möjligt ur stenen samt rörmask :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...