Jump to content

JAD Akvarium


bjerland

Recommended Posts

Jag har också startat ett. Skulle lyssnat på vad andra sa om att man snabbt växer ur det. I mitt fall så växte jag ur det redan på planeringsstadiet, men varken ekonomi eller utrymmet lämnade plats för större (Kan tro att jag planerar inför enstörre tank).

Som någon redan nämt så för den en del väsen av av sig, så att ha det ståendes i sovrummet är ingen bra idé om man är känslig. Jag spärrade alla intag utom det översta till filtersystemet. Jag fick då bättre ytavrinning, men samtidigt blev systemet extremt känsligt för fel vattennivå, vilket gör att skummaren slutar att fungera.

Link to comment
Share on other sites

Jag drog igång ett 54L för 2 veckor sedan.

Funkar bra till synes men en negativ sak som jag uptäckte ganska snart är att luftregleringen till skummaren är väldigt svår att ställa in exakt.

Jag köpte därför en mera proffessionell variant i a-affären och nu funkar den betydligt bättre.

En annan sak som är lite irriterande är att nattbelysningen är sammankopplad med dag så om man vill använda timer så blir det problem.

Ombyggnad av detta kommer att ske inom kort.

Tanken med mitt 54L är att sedan använda det som ( reserv,yngel mm ). det är ju ett ganska billigt sätt att komma igång.

/ Frippe

Link to comment
Share on other sites

Har hållit på med malawi ciklider nu i ca 10 år och kan mycket om sötvatten, men tänkte testa på saltvatten nu, då jag varit uppvuxen med det som yngre då min far hade ett sjöhäst kar.

så jag köpte ett 58L JAD för några dagar sedan som ett nybörjar kar, som jag fyllt med vatten och 4kg levande stenar än så länge som skall stå och gå nu ett tag, men som tidigare skrivits så är luftregleringen väldigt svår att få till, eller inte svår men jobbig för den är lite väl känslig, verka inte finnas något bra läge direkt på regleringen "tips på vad man kan skaffa i stället som är lätt att installera för en nybörjare är tacksamt".

Men fläktar fungerar perfekt och kyler bra, mina fläktar låter inte avsevärt mycket. inget jag stör mig på iaf.

Cirkulationen tror jag behöver bättras på lite, "tips på cirkulations pump är välkommet" då karet bara är 58L så vet jag inte riktigt vad för cirkulation man kan behöva köpa till extra.

Vad gällande belysningen på karet jag köpte så är det 2 separata knappar som man trycker på. 1 för uv lamporna och den andre för LED lyserna/natt lampor.

Tänkte ha karet till ett clown hotell more or less, så jag är som sagt gärna tacksam för tips på hur många clownisar etc man skall ha osv.

// Micael

Link to comment
Share on other sites

Kom nyligen hem ifrån akvaristen och snackade med dom om luftregleraren, och jag fick en ny ifrån deras demo kar som dom hade, och den fungerar kanon. nu är det små fina bubblor som skummar precis över kanten. sen så köpte jag till lite sten till så nu har jag 5kg LS i karet som skall gå ett par veckor. inte så bra bild på stenarna men snygga e dom i alla fall och mycket plats för alla korallerna =)

post-6281-14468923265642_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...