Gå till innehåll

Mitt 270l akvarie


Fildur

Rekommenderade inlägg

  • Svar 88
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Går bra för dig ser jag själv bråkar jag med min nitrat som aldrig vill gå ner

Skumt, jag kör till mitt tiotal fiskar och 10-20 koraller/räkor på matkuber ca 5 om dagen + 1tsk korallpulver och coral snow 4ml och redsea A och B 2ml. Med 10% vattenbyte i veckan och 5ml kolkälla (red sea nitratofosvat tjofräsbort), har jag "konstant" nitrat på 0.5 - 1. (vilket är ok enligt red sea programmet).

Hoppas du kommer på vad som är felkällan!

Jag funderar på att tillsätta nitrat rakt av, för att få bort cyanobakterier, så mitt problem är omvänt egentligen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Min cyano har blivit betydligt mer senaste tiden. Detta EFTER jag har startat med zeo bac och coral snow. Säkerligen någon dold parameter som gav denna effekt i mina akvarier men surt är det. Skall testa med att ha i salpeter nu för att spä på nitraten ytterligare. 40g salpeter i 500ml flaska gjort. Doserar 7 ml i mitt 350l system (detta med sump) och 16ml i mitt 800l system (med sump).

Återkommer med besked hur det går.

(dagliga doser men de fick sina första doser nu)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Efter plattmask upptäckt i det stora akvariet såg jag även mask i detta. Igår fick jag hem medicin tillräckligt för att bota detta akvarie också. Såg inte en mask, hällde i medicin och massor med lik kom fram. Lite panik på mig, i med aktivt kol och börja byta vatten. Idag lever allt och är glatt igen!

Jag vet att flatworm exit har gjort att en del har fått många dödsfall i sina kar. Men hos mig fungerade det utmärkt. Ofta har jag svårt att tydligt se förbättringa hos djur efter medicinering (inbillar mig att fiskens egen motståndskraft + UV gör mer att de blir friska än medicinen). Men här var resultatet mycket tydligt.

Det jag är extra glad åt är att jag ser på natten också många små kräftdjur kvar, så mandarinerna har mat fortsatt :-)

Nu när karen nog är i stort sett rena på plattmask kommer jag ändå att inhandla 1-2 sixline wrasses per kar. Trots att jag inser finns risk att räkor och kanske framförallt pompom krabborna kan ryka. Bara att de inte är för aggressiva mot gobies och mina andra fiskar.

Har någon skräckhistorier att berätta om sixline wrassens aggressivitet vill jag mycket gärna höra dem, funderar fortfarande på om jag vågar släppa ner dem i karen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Två bilder från dagen, cyanon känns som den plötsligt gett med sig lite. (peppar peppar). Det jag gjort är att jag har haft i flytande fosfatborttagning och dubblat fosfatremovern i filterpåse. + två vattenbyten per vecka på 30l/st i detta. (i det större är det 2 i veckan 40l/gång).

Den första bilden är en av favoritstunderna i karet. Då mina 2 Nematodes gobies fridfullt kollar runt sin håla med sin pistolräka :-)

Andra bara en översiktsbild.

post-6659-14468926291946_thumb.jpg

post-6659-14468926291734_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Kämpar på mot alla macroalger, kirurg, dvärgkejsare, snäckor. Inget äter. Senaste tipset är sjöhare, det skall hjälpa. Dags att hålla utkik på en eller två, så kanske det kan bli extra bra.

Annars kan det ha hjälpt med alla denna Caulerpa?, min nitrat och fosfat är riktigt bra trots en sämre skumning sista månaden, kan vara algerna som tar den fort.

2 små bilder från idag. Blåljus (2lysrör) och pocketkamera med blixt.

Bilderna är på några favoriter i karet, 1 av mina 2 mandariner som har hängt i nu sen jag startade upp akvariet och min glasrosmördarmaskin.

post-6659-14468926819923_thumb.jpg

post-6659-14468926819556_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu har man haft levande i akvariet över ett halvår. I det första köpet köpte jag en fantastiskt fin trachyophyllia (röd), den lever än och är en av mina allra finaste koraller tycker jag.

Extra roligt att känna att man faktiskt under lite längre tid (även om ett halvår inte är så lång tid, det är jag medveten om) kan ha dessa fantastiska koraller att leva och trivas i sitt akvarium

:-).

post-6659-14468926924134_thumb.jpg Denna bild är från idag 14:e oktober 2012.

post-6659-1446892692438_thumb.jpg Denna bild är från 24:e mars 2012.

Tillväxten är noll mer eller mindre. Men det är mycket svårt att avgöra egentligen för den varierar kraftigt i storlek. Jag är i alla fall glad att den lever och mår bra :-)

Det är målet framför allt, få allt att överleva och trivas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...

Jaha, i samband med min flytt kommer detta kar att läggas på is. Alla fiskar och annat levande kommer jag att föra över till mitt 576l. Om/när jag i en framtid kommer att starta upp detta kar igen (det kommer att stå tomt i min lilla skrubb jag är tilldelad för akvarier) skall jag ha det som ett "fish only" kar. De flesta fiskar är kvar sen uppstart. Det som är kvar är: 4 av 5 anthias, 1 av 1 pincettfisk, 1 av 1 gul kirurg, 1 av 1 röd dvärgkejsare, 3 av 3 fridmani och 2 av 2 mandariner. Det som dött är tyvärr 4 gobies (2 nematodes och 2 "zebragoby"), 1 anthias och 2 red scooter blenny har hoppat ur. Kanske något mer som jag förträngt. I korallväg är det kärvare, vilket har gjort att alla har nu förts över till 576l för att ha någon chans. Den stora skillnaden varför koraller fungerar i mitt ena men ej detta är Ca/Mg reaktorn i det stora. Det har helt enkelt varit lite stabilare värden där. (tror jag)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du får 2 plattor öl och en idolbild på en chelmon för det :-) blir rätt så välfyllt 500 kar. Kommer bli grymt

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Haha, nej nej du skall ordna ett stort kar extra till dig :-). Fast bära det hoppas jag du har tid med, kommer bli jobbigt tvi attan... (vi ska nog vara 6 pers, är en trappa också tyvärr) Så blir nog mer att ölen på mig! :-)
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...