Jump to content

Testa ny server...


Benighted

Recommended Posts

Hej, tänkte i och med att det är första april idag så får vi berätta lite hemligheter ;)

Vi har ett tag jobbat med ny server till saltvattensguiden.... arbetet att rensa upp så att allting blir lätt att underhålla var nåt vi jobbat en del på så att vi kunde på ett enkelt och snabbt sätt kan ta de senaste uppdateringarna så vi slipper säkerhetsluckor med mera.. Vi har jobbat på detta ett tag, sen i februari, men detta kommer ta en stund till och vi liksom många av er användare är rätt trötta med stabiliteten med våran leverantör, så därför har vi skaffat beslutat att göra en snabbare flytt där vi behåller allting som det är nu men hamnar på en ny server hos en annan leverantör.

Det vi har nu är en egen virtuell server, så vi har helt kontroll på den, och ingen annan får använda de resurser som är tillägnade oss, detta gör att vi inte ska hamna i problem som det varit tidigare, att vi inte vet vilka andra sidor vi delat servern med, och om nån av dem är tungt lastade, eller attackeras av nån så kan det få våran server att gå segt, vi kan nu se hur våra processorer, minne osv mår, och om vi ser att saker börjar sega så kan vi leta upp vilken del som strular och kan därför köpa till mer minne/cpu/diskutrymme allt efter som forumet kräver det..

Vi har satt upp miljön och kopierat över SG dit, den har last-testas men nu kan det vara bra att få in lite riktiga användare som kollar om de kan se fel som vi missat och hur det ser ut med ett gäng användare som testar den...

Så jag ser gärna att vi loggar in och surfar runt på den nya servern https://new.saltvattensguiden.se/forumet för att komma åt sidan krävs det att man loggar in först:

användare: SG_test

lösenord: SG_test

Men när ni väl är inne i zonen, så är det bara att logga in med erat gamla användarnamn och lösenord... Tänk på att databasen på servern är några dagar gammal så allt som finns här på den riktiga siten inte finns här.

Och det viktigaste är att INTE BÖRJA ANVÄNDA DETTA TESTFORUM FÖR RIKTIG KOMMUNIKATION... för allt som skriv här kommer att raderas när vi gör den riktiga flytten, men testa gärna alla funktioner ni normalt använder, skriv blogginlägg, posta testbilder, skriv inlägg (som sagt inget viktigt vi vill behålla för framtiden)... denna server kommer inte heller skicka ut några mail, så ni får inga notifikationer när ni får PM med mera, allt för att det under testperioden inte ska skickas konstiga mail ifrån en server som inte är helt testad :)

Mycket nöje, och försök lasta sidan så mycket ni kan med normalt användande så vi får se om vi måste trimma den lite mer innan vi sätter igång den som våran nya server...

MvH

Teknikgänget.

Edited by Benighted
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...