Gå till innehåll

lite skoj planering inför nya karet som ska byggas om ett tag


akutmottagning

Rekommenderade inlägg

Absolut inga bekymmer, kör med en Laguna 4500 Freeflow på returen. Även om det inte är ett jättesprutt på returen i karet (har dessutom 2x32mm ut i karet ju) så är det inga problem för pumpen att trycka upp det i karet.

Kanske det hade varit bättre med att gå över från 32mm till 2x25 för att få lite fart i karet, min tanke var att de två eduktorsen som sitter på varje utlop i karet skulle ge lite extra skjuts på vattnet, men är tveksam till om det ger mer i slutändan än två mindre utblås bara. :)

Hur mycket de olika dimensionerna klarar av at svälja kan jag inte säga på rak arm, det beror såklart på hur mycket vatten som är ovanför inloppet då trycket ner i röret säkert spelar in en del, men som jag har det nu så sväljer mitt 25mm rör mer än vad jag kan pumpa upp igen, så jag måste strypa det en del, sen låter jag mitt 32mm rör ner ta en liten del, då blir det som tystast kan jag tycka.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 62
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Jag har gjort så att jag har ju min BTN på utsidan av glaset, överst i denna kan du fräsa ner så du kan limma dit "gaffeln" av de två delarna, så den kommer ner en bit så kan du ändå justera själva kammen i höjdled sen. Gaffeldelen är 36mm hög, så om du gör glaset 56cm högt så har du en rätt bra bit att limma fast den på sen. Ifall du nu ska ha BTN på boxen vill säga.

post-1377-14468925494792_thumb.png

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...