Jump to content

mikoto

Stödjande medlem
 • Content Count

  3,862
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

mikoto last won the day on March 25

mikoto had the most liked content!

Community Reputation

792 Excellent

2 Followers

About mikoto

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Skövde
 • Stödjande medlem t.o.m
  2021-06-04
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  240L, 170, 120L
 • Akvarie mått
  4*1,5*1,5 ; 8*3,5*4(dm)
 • Allmän beskrivning av dig
  Tjo, jag heter Daniel och är en glad tok med många intressen.

  Jag har mest hållt på med elektronik och datorer i flera år. Sitter gladeligen och pillar i bildrör, förstärkare, TV-spel, datorer och de mesta med elektrolyter och motstånd i :-)

  Började intressera mig för akvarier och framför allt saltvatten sommaren 2010 då jag träffa min flickvän som ägde ett sötvatten. Nu har vi flera sötvattenskar och jag är i skrivande stund(mars 2011) på väg att äntligen börja utöka saltvattensdelen med :-)

  Saltvattensakvaristiken faschinerar mig med alla roliga lösningar på filtrering och likande med även koraller och fiskarna som bor på reven är en spännande blandning. Långtidsdrömmen just nu är att ha ett kar som en Leucosternon kan leva lyckligt i... och en Leucosternon då i. Men det får man ta när det kommer, det blir nog nanos ett tag först med vildt experimenterande för mig :-) Förhoppningsvis kommer jag skriva om mina galenskaper på forumet sedan!

  Vi ses där.
 • Akvarietillverkare
  Snel hest, Eheim
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x20W LED & 39W T5; 12x3W Cree LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic, Bubble Magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Räkor och krabbor.
 • Antal år inom sötvatten
  1.5
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  20 ; 10 (kg)
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

4,474 profile views
 1. Jag råkade nog kalla de mask ovan. Sedan måste vi dock även fortsätta att propagera för att det inte finns några sniglar alls i havet dock(vetenskapliga och allmänna klassificeringen av snigel är inte helt samma men de är överens om att de andas med lungor), det är Vermetid snäckor vi har En fotnot till huvud ämnet för övrigt är att jag sett individerna utanpå rören som ett mysigt tillägg till akvariets mångfald. Men det kan nog vara en bra tanke att göra rent rörens insida då påväxt där snabbt påverkar flödet.
 2. En bättre tanke istället för att stänga av skummaren hade varit att dra slangen till skummaren luftintag till ett rum där du inte kör Ozon eller tom utomhus. Jag vet inte hur stark dos Ozon man kör vid sådana här behandlingar så kan inte utrycka mig så mycket där.
 3. Tycker inte det ser ut som vermetid maskar riktigt, de är så ljusa. Mina vermetider är ganska ilsket röda och sköra som glas nästan. De där ser mer ut som rörmaskar. Ser tufft ut iaf!
 4. Ser ju fortfarande väldigt trevligt ut, jag är rätt förtjust i estetiken med stenkorallerna och de grova stenfragmenten som bygger botten och revet. De flyter ihop på ett trevligt sätt. Undrar hur det blir med tiden i botten, om det blir som ett slam där eller om du får någon mikrofauna som rör runt? Det går ju inte ändra på nu men det kanske hade kunnat fungera att lagt bottefilterplattor under gruset och låtit filtret suga vatten därifrån? Men det blir bra hur som. Min sand är fylld med gojs i mitt akvarium hemma, jag låtsas som att jag inte ser det tills vidare... Din pavona cac
 5. Nästa avsnitt i serien är klart! Lyckades få upp tempot lite grann, men jag måste uppgradera min dator. Den tyckte det här var otroligt plågsamt att rendera och vägra slutföra det ens om jag hade öppet chrome samtidigt... Dags att shoppa.
 6. Hitta den här godingen häromdagen i akvariet hemma. Den har suttit på besvärliga ställen dock, idag satt den något sånär bekvämt så den fastna på linsen. Nu har en av mina sjönejlikor satt sig på en levande snäcka, undrar hur det gick till. Men snäckorna kan ju sitta stilla ganska länge ibland om anemonerna kan röra sig fort. En dag i framtiden när kallvattensakvarier är vardagsmat och finns i varje Svenskt hem så blir det här nog våra nya glasrosor... Är fortfarande väldigt förtjust i mina dock, de är fina djur. Mitt största exemplar har varit fruktansvärt
 7. Kul med ägg! Jag gillar de fiskarna väldigt mycket, de blir väldigt stora i längden bara. Men så länge de kan gräva så verkar de inte ta så mycket utrymme i anspråk. De verkar vara toksociala med så de är fina i grupper. Gött att lampan gick att åtgärda så fort med!
 8. Vilka vänliga ord! Tackar för de. Undrar om jag borde göra ett avsnitt om problem jag har i akvarierna. Mitt största problem hemma nu är min glasros population, den är inte att leka med. Jag har några exemplar som är större än mindre Bubbletip anemoner vid det här laget... Fast de gör inte så stor skada, jag har nästan bara djur som är explosiva i tillväxt och tuffa. Så de får kanske vara. Jag blir aldrig helt kvitt mina alger hemma heller. De har några enstaka populationer som är otroligt envisa. I föreningen har för övrigt mitt nitrat tagit slut, så jag har börjat dos
 9. Tack! Det är kul om de glädjer någon, jag är aldrig nöjd men då har man ju en anledning till att ta nya bilder så det löser ju sig.
 10. Härligt med fler erfarenheter! Ja, då kanske jag kan testa igen om vi hittar några fina små exemplar. Variation förnöjer och de jag haft har varit lite snällare än stensnultrorna. Jag har nu beställt rördelar för att bygga om akvariet, jag beställde lite extra delar med till ett hemligt projekt med. Ska bli spännande att testa om det blir lyckats... Jag skriver om det senare om det blev bra eller dåligt.
 11. Mmm, ja skärsnultror är ju också väldigt trevliga. Trivs de i mitt lite varmare vatten dock? Jag har haft otur med de tidigare. Det kan aldrig bli jättekallt häri för det är så pass mycket fukt till och från i rummet att jag tom får kondens mot framrutan. Så det behöver vara djur som inte är så olyckliga i ca16-17 grader. Jag kommer nog fortgå med min plan att operera bort sumpen tills vidare. Ska beställa hem lite rördelar bara åt projektet. Ja kameran där ja, jag har tidigare använt främst min GH3 samt GX 800 för filmning resp timelapse filmer. GH3 är en gammal kamera idag men fo
 12. Härligt! Det är schysst med video, man får en helt annan överblick, framför allt över teknikrummet. Ordning och reda där inne i rummet, lyxigt golv med! Lite trångt kanske men det blir det ju alltid känns det som. Fullt med prylar är det iaf! Dina fläkt kåpor är grymt snygga. De äter nog ganska mycket av luftflödet som du säger pga konstruktionen med ganska skarpa vinklar att forcera luften genom men det behöver inte innebära att de inte fungerar. Du får skriva eller filma när du testar de! Nästa gång får du hålla kameran på rätt håll med bara
 13. Noctua har trevligt nog ett diagram på deras hemsida som förklarar vad färgerna betyder: https://noctua.at/en/productfaqs/productfaq/view/id/215/ Så där kan vi se att gul ledare är +12V och svart är "jord". Så det är de två du vill ansluta till din nätdel.
 14. Måste varit praktikanter på Kjell när du var där Din nätadapter ger upp till 1A i ström. Fläktarna drar 0.2A per styck. I teorin räcker den till fem fläktar, den räcker definitivt till fyra. Att driva två fläktar med den är inget problem. Du nyttjar bara 40% av dennes kapacitet. Kom ihåg att koppla fläktarna parallellt när de går på samma nätdel. Dvs splitta strömadaptern till bägge fläktarna, kopplar du de i serie kommer de två 6V vardera och gå på halv fart ca, om de ens startar.
×
×
 • Create New...