Jump to content

mikoto

Stödjande medlem
 • Posts

  4,024
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

mikoto last won the day on April 9

mikoto had the most liked content!

2 Followers

About mikoto

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Skövde
 • Stödjande medlem t.o.m
  2023-06-03
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  240L, 170, 120L
 • Akvarie mått
  4*1,5*1,5 ; 8*3,5*4(dm)
 • Allmän beskrivning av dig
  Tjo, jag heter Daniel och är en glad tok med många intressen.

  Jag har mest hållt på med elektronik och datorer i flera år. Sitter gladeligen och pillar i bildrör, förstärkare, TV-spel, datorer och de mesta med elektrolyter och motstånd i :-)

  Började intressera mig för akvarier och framför allt saltvatten sommaren 2010 då jag träffa min flickvän som ägde ett sötvatten. Nu har vi flera sötvattenskar och jag är i skrivande stund(mars 2011) på väg att äntligen börja utöka saltvattensdelen med :-)

  Saltvattensakvaristiken faschinerar mig med alla roliga lösningar på filtrering och likande med även koraller och fiskarna som bor på reven är en spännande blandning. Långtidsdrömmen just nu är att ha ett kar som en Leucosternon kan leva lyckligt i... och en Leucosternon då i. Men det får man ta när det kommer, det blir nog nanos ett tag först med vildt experimenterande för mig :-) Förhoppningsvis kommer jag skriva om mina galenskaper på forumet sedan!

  Vi ses där.
 • Akvarietillverkare
  Snel hest, Eheim
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x20W LED & 39W T5; 12x3W Cree LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic, Bubble Magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Räkor och krabbor.
 • Antal år inom sötvatten
  1.5
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  20 ; 10 (kg)
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

6,553 profile views

mikoto's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • Dedicated
 • One Month Later

Recent Badges

966

Reputation

 1. Snyggt, klar uppgradering! Det är bra besvärligt att få till kabeldragningen på ett tillfredställande sätt.
 2. Bra grejer! Fläktar mot ytan är nog den bästa lösningen, det ger rätt stor effekt. Bara att vädra rummet ordentligt om man har ett stort akvarium så den stora avdunstningen inte skapar andra problem som nämnt. Jag har tidigare gjort en video om kylare på youtube men förra veckan gjorde jag en ny som förhoppningsvis är ännu lite bättre om man är intresserad av att skaffa en. Men till stor del går den ut på det trådskaparen redan är inne på. Att bara smälla på en kylare på akvariet ger sällan effekten man kanske hoppas på, värmen från akvariet behöver flyttas ut ur rummet på något vis. Annars blir det en dyr kylning.
 3. mikoto

  Fragraster

  De här säljer samma produkt och de tar 464 kr för en platta https://rorfokus.se/produkt/raster-600x600-8-0mm-allakustik/ Ingen av de specar hur stora hålen är, men troligtvis är de ok. De är gjorda av polystyren, det är nog tyngre än vatten men bara knappt om jag tolkar det rätt. Så det finns en chans att de flyter. Men med lite motvikt på så löses det nog enkelt.
 4. mikoto

  Fragraster

  Det är ju Ahlsell så svaret är antagligen mer än du hoppas på. Något speciellt som lockar med de?
 5. Om jag inte tolkar det här fel, men baserat på att en sådan mätning kan vara farlig. Är det även farligt av samma anledning att jorda dig själv samtidigt som du har en hand i vattnet i samma situation?
 6. Men korallen behöver väl po4 till bildandet av ny mjuk vävnad? Både mjuka och stenkoraller.
 7. Fina, kan bli ganska stora. De jag haft gillar knappar med och vissa lps. Väldigt mesiga och verkar vilja ha mycket gömställen. De har kännts uppenbart stressade och oroliga utan. Väldigt timida, har svårt att hugga tillbaka mot taskiga fiskar.
 8. Äntligen, som jag längtat! Börja bli orolig här hemma. Kan din fräcka ormstjärna vara en Ophiolepis superba? Den andra är den lite vanligare stora gröna arten som brukar synas i handeln antar jag? Båda ser kanon ut, jag har fortfarande usel framgång med att hålla ormstjärnor själv i min akvarium... Montipora är nog sps namnet som gäckade dig Vad har du för planer på din belysning? Jag har nästan gett upp tanken helt på att bygga LED ramper. Jag har ingen energi till de och resultaten blir inte som jag vill ha de iaf.
 9. Det är inte vanliga 120 fläktar till PS. De är förvisso 120mm men de är mycket tunnare än standard måtten för pc fläktar. Från när jag pilla i en sist så gick det inte byta till 25 mm tjocka heller.
 10. Det låter som du hittat en ormstjärna, brukar gömma sig när det är ljust i akvariet. De är bland mina favoritdjur, det är ovanligt att man får in arter som gör skada.
 11. Nu har jag läst på lite. Jag har inte stött på 3.1a innan, den har ingen inbyggd webbserver till skillnad från de andra Profilux 3 modellerna. Så du kan inte få tillgång till internettjänsterna på den, det går inte köpa till ett expansionskort för att lösa det heller. Så dessvärre ör du begränsad på det området med den.
 12. OR20: Vad har du för version av Profilux 3? När jag kollar arkivet på GHLs hemsida verkar alla varianter jag hittat av datorn har en RJ45 kontakt för LAN anslutning som är den PBM använder. Syns på exempelbilden på deras 3.1 sida, rakt ovanför USB kontakten. https://www.aquariumcomputer.com/products/profilux-aquarium-controller/profilux-3-1t/
 13. Det verkar som att gmail är lite speciellt med profilux, du behöver ställa in lite inställningar i din gmails inställningar och generera ett unikt lösenord för bara din profilux. Det finns en kort guide här https://www.aquariumcomputer.com/knowledge-base/how-to-setup-email-and-text-notifications/ rätt långt upp på sidan i en blå ruta. Sidan är författad med Profilux 4 i åtanke men den fungerar nog för trean med.
 14. Spännande! Inte en orimlig slutsats. Om inte de skrapade kalkalgerna sugs ut, borde de inte då kunna sprida sig i akvariet och fördela ut populationen mer så att de inom en kort tid växt fast någon annanstans och växer mer? Eller brukar kalkalgerna dö av att de skrapas loss? Vad mäter din graf, är det kh värdet eller förbrukningen av kh? Ser ut som att dina pH toppar krympte med efter skrapningen. Kan det vara minskad fotosyntes med resulterande Co2 konsumption över dagen pga färre alger i akvariet eller en tillfällighet?
 15. Vill du borra hål i akryl så kan du använda ett vanligt metallborr eller en stegborr. Det är ett lätt material att borra i, men ska du borra ett större hål så bör du borra ett litet hål först och sedan förstora det i flera steg. Därför är stegborret bra.
×
×
 • Create New...