Jump to content

mikoto

Stödjande medlem
 • Posts

  3,917
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

mikoto last won the day on August 23

mikoto had the most liked content!

2 Followers

About mikoto

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Skövde
 • Stödjande medlem t.o.m
  2022-06-02
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  240L, 170, 120L
 • Akvarie mått
  4*1,5*1,5 ; 8*3,5*4(dm)
 • Allmän beskrivning av dig
  Tjo, jag heter Daniel och är en glad tok med många intressen.

  Jag har mest hållt på med elektronik och datorer i flera år. Sitter gladeligen och pillar i bildrör, förstärkare, TV-spel, datorer och de mesta med elektrolyter och motstånd i :-)

  Började intressera mig för akvarier och framför allt saltvatten sommaren 2010 då jag träffa min flickvän som ägde ett sötvatten. Nu har vi flera sötvattenskar och jag är i skrivande stund(mars 2011) på väg att äntligen börja utöka saltvattensdelen med :-)

  Saltvattensakvaristiken faschinerar mig med alla roliga lösningar på filtrering och likande med även koraller och fiskarna som bor på reven är en spännande blandning. Långtidsdrömmen just nu är att ha ett kar som en Leucosternon kan leva lyckligt i... och en Leucosternon då i. Men det får man ta när det kommer, det blir nog nanos ett tag först med vildt experimenterande för mig :-) Förhoppningsvis kommer jag skriva om mina galenskaper på forumet sedan!

  Vi ses där.
 • Akvarietillverkare
  Snel hest, Eheim
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x20W LED & 39W T5; 12x3W Cree LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic, Bubble Magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Räkor och krabbor.
 • Antal år inom sötvatten
  1.5
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  20 ; 10 (kg)
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

5,248 profile views

mikoto's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • Dedicated Rare
 • One Month Later

Recent Badges

851

Reputation

 1. Här är ett foto från när jag installerade bakgrunden i akvariet. Bakgrunden kommer i sektioner som överlappar varandra så man inte ser skarvarna. Så på bakrutan är det 6 sektioner här.
 2. Jag har ett akvarium med bakgrund från de, är nöjd med den. De är väldigt duktiga och det är kul att få en helt unik och handgjord bakgrund från de. När jag beställde så skrev jag till de att den skulle vara i saltvatten så de gjorde någon extra behandling på den. Det går åt ganska mycket silikon då de är gjorda av frigolit men det är nog det enda negativa jag märkt. Går åt en del silikon på BTN med.
 3. Aha, du kör med en doserpump, ja det går nog bra. Glöm inte kalka av slangarna regelbundet bara. Kalkvattnet lägger fort beläggningar på ytorna det är i kontakt med. Räcker säkert att pumpa igenom någon dl osmosvatten i månaden, men jag har inte testat så det rådet behöver kanske justeras Kul! Jag har aldrig använt den kameran men den är nog en bra start. Jag har bara Panasonic och Olympus kameror. Men din Sony har en större sensor än jag har någon av mina så det är ju trevligt. Om du vill fota korallpolyper så hade jag nog tittat på 7artisans 60 mm makro objektiv, det är inte så blodigt att köpa ett nytt: https://www.ebay.de/itm/144228166088?hash=item2194ab29c8:g:rkYAAOSw4a5hV1nr Det där är en ny version av objektivet som kom i år, det borde gå hitta den gamla versionen begagnat billigare men jag ser aldrig de konstigt nog, jag tror de sålt i rätt bra antal. Folk kanske inte tycker det är värt att sälja de utan behåller de hemma. Ingen autofokus på det objektivet dock, men jag tycker inte autofokus är så användbart när jag fotar i akvariet ändå. Om du inte redan har ett makro då
 4. Havets hus är bra! Det är över ett år sedan jag var där sist men dina bilder väcker positiva minnen. Behöver åka dit snart igen. När jag prata med de då nämnde en av de som arbetar där att flera akvarister åker dit och får saltvatten av de. De pumpar in vatten från större djup där salthalten är korrekt så det är bra vatten. Men lite långt att åka för mig så jag tog inte något själv... Jag körde kalkvatten i min osmolator ett tag, jag blanda först kalkvatten i en stor dunk och sedan fyllde jag på osmolatorn med vatten från dunken. Men i slutändan tyckte jag det var för besvärligt så jag sluta med det. Skulle jag vilja börja igen skulle jag helt klart titta på någon lösning där jag kan addera pulvret till påfyllningen direkt på något vis istället för att blanda separat. Men du har nog bättre disciplin än mig Kul med ny kamera! Vad blev det för någon?
 5. Det kan nog stämma, har missat att det fanns två stycken så pass lika tångräkor, adspersus är blå på benen med vad jag kan se på bilderna och minnas av mina räkor. Men det är mer som spår av blått än den klarblå färgen.
 6. Vår Norska husgud har välsignat oss med en ny video idag: Vilken färg på räkornas ben! Min sista tångräka har farit vidare här hemma, den levde över ett år i min överrinningsbox. Den blev förpassad dit för att den plåga min sjöros. Under tiden den bodde där så blev den väldigt stor, den skodde sig väl på resterna som hamnade där. Men den tappa nästan all färg. Undrar vad som orsakar det?
 7. Låter som ett stavfel i den tyska beskrivningen, den engelska skalan är mer rimlig med 32-35 promille. Som väl är så stämmer ju det viktiga på bägge beskrivningarna, 37-40 gram per liter ger 32-35 promille i salthalt. Så kör på det.
 8. Mmm, jag har testat lite modeller med långa skaft men jag tycker inte de duger för det mesta. Jag får inte rätt kraft när det gäller de hårda kalkalgerna. Tror de blir deformerade lite med tiden... Men jag har inte testat eheims modell där. Ska tänka på den nästa gång jag känner mig rik.
 9. Men tack, jag är nöjd med det själv. Min scape är inte som den var från början, mina sjöborrar flyttar omkring stenarna och har gjort mina formationer mycket plattare. Men det ser bra ut ändå. Nästa video kommer nog handla om mina stenkoraller, de börjar bli stora och det är något besvärligt... Behöver klippa ner min gorgonia med. Jag har doserat lite phytoplankton innan men det var lite halvhjärtat, ska nog göra ett nytt försök.
 10. Nu är det dags igen! Den här gångens video fokuserar på det superroliga ämnet om att skrapa akvarierutorna, det är bara och njuta. Testar lite blandade nya saker den här gången, 60 fps, timelapse, musik och annat spännande! De tekniska problemen är fortfarande överhängande över produktionen men hoppas slutresultatet roar ändå.
 11. Jag har på mina sista akvarier använt svart dekorplast, typ sådan här: https://www.clasohlson.com/se/p/40-6089 . Man ser bara den klistriga sidan så det kvittar lite vad för mönster den har, bara färgen på den klistriga sidan. Jag har fått små bubblor till en början men de har försvunnit med tiden för mig på mina kar så jag har varit nöjd med resultatet. Innan har jag använt solskyddsfilm men där har bubblorna stannat permanent.
 12. mikoto

  strömavrott

  Borde även gå lösa med en akvarium dator tex profilux, men det kostar ju en slant. Har nog inget budget förslag för stunden.
 13. Men tack för de vänliga orden, det är kul om de glädjer! Får börja samla tankar om ämnen till nästa video. Har inte byggt om cirkulationen än men det lutar nog åt att det blir av.
 14. Lite utmanande att se dessvärre, men spontan gissning är armar från ormsjöstjärnor. De kan ofta vara randiga.
×
×
 • Create New...