Gå till innehåll

konvertera sötvatten till saltvatten


theapprentice

Rekommenderade inlägg

Komplettera utrustningen. Skaffa bättre belysning (detta beror självklart på vad du har för belysning från början, men oftast behövs bättre belysning), öka cirkulationen, skaffa skummare, det är väl de primära åtgärderna man bör vidta om man ska konvertera, vill du ha mer tips behöver man nog veta vad du hade tänkt hålla i ditt kar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När någon frågar om att konvertera sötvatten till salt brukar det bero på att man vill slippa utgiften för själva akvariet. (Och kanske lite mer grejer)

Vill man hålla ner på utgifterna är det i så fall en bättre lösning att köpa ett komplett begagnat kar.

Om man söker på guiden brukar man kunna hitta en tråd om akvariet. Har det fungerat bra för säljaren är det ett bra köp.

Har det krånglat för säljaren kan det vara ett riktigt dåligt köp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller med Stig, det blir krångligare och dyrare att konvertera ett befintligt sötvattenskar jämfört med att köpa ett begagnat.

Som exempel, skall du ha lite koraller så är ljuset för klent och filtrena är inte det man brukar köra i saltvatten, aquaclearen funkar bra till o blanda nytt vatten.

Börjar du sen köpa osmosfilter belysning o skummare separat så drar det iväg för att inte tala om levande sten etc.

Kort o gott så är själva akvariet en liten del i det stora hela...

Skall du däremot göra det väldigt enkelt o endast hålla lite fisk så kan man göra en enklare konvertering av karet men det blir lite tråkigare ;)

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag håller med de andra som säger att det generellt sett är billigare att köpa ett begagnat akvarium med alla tillbehör, men om du ska köra väldigt grundläggande saltvattensakvarium med bara fiskar eller fiskar och lätta koraller kan det ändå vara värt att bara komplettera ditt befintliga.

Om du bara ska ha fisk och mjukkoraller så kan du klara dig på 2x54w Juwel high-lite lysrör och behöver då inte komplettera belysningen. Du skulle då klara dig på en cirkulation på runt 5000-7500L/timmen. Köper man billiga pumpar eller begagnade bra pumpar så kan du komma undan under 1000kr. Samma sak med en skummare, köper du en begagnad vettig skummare så kan du få en för 1000kr.

Det betyder att tekniken för att uppgradera ditt kar för att köra ett simpelt saltvattenskar går på runt 2000kr, sen tillkommer kostnader för levande sten sand och djur och det kostar ytterligare flera tusen.

Så om du kan hitta ett begagnat akvarium i rätt storlek där allt ingår så kan det helt klar vara värt att köpa, ibland går sånna bara för någon tusenlapp här på guiden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...