Gå till innehåll

led till 450 liter


falken1337

Rekommenderade inlägg

75 cm djup är väldig mycket. Det kan vara svårt att få bra ljus penetration med budget ledar.

Hur många ledar du behöver beror ju på vad du ska hålla för djur i ditt kar. Ett mjukkorall kar kanske skulle klara dig på 50-75 ledar, ett LPS kar kanske skulle klara sig på runt 100+ ledar, ett SPS kar kanske skulle klara sig på 150+ ledar. Det är ju bättre att ha fler ledar som du dimmar ner lite om det är för starkt än att man har för dåligt ljus. Sen vet jag som sagt inte hur det blir i ett så djupt kar, jag tror inte att 3w budget ledar är tillräckligt effektiva för att kunna uppehålla annat än lätta koraller (typ skivor och sånt)på botten i ett så djupt kar.

Det finns ju massor med starkare ledarså som 10w, 20w, 50w mm. De kanske skulle vara ett bättre alternativ för ett så djupt kar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om tanken är 75 cm djup så behöver du kraftigare LED än de du kan få från Aquastyle. Vill du hålla dig till "en LED:s chip" så bör du titta på Cree XL-M och massor av royal blue till dem. Kan du tänka dig multichip så finns en säljare på E-bay som heter AC-RC. Oavsett vad du väljer så behövs det nog linser. Sedan är det så att när du väl fått fisk i karet så vill du ha koraller och anemoner. Skall du bygga en LED ramp - gör det ordentligt från början - man luras lite av billiga lösningar.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...