Gå till innehåll

Någon som har prövat FS A100?


Bangen

Rekommenderade inlägg

Sitter och letar efter en liten skummare till mitt ca 35 l nano kar. Det är ett karlie guppy hotel kopia, så det finns tre fack bak. Dock väldigt begränsad plats, facken är ca 9x7 cm.

Så letar efter en lite nano skummare att få in i ett av facken. Har tittat på FS A100 Air Protein Skimmer på Fish-street. Och undrar om någon har några erfarenheter av denna skummare, eller har någon annan som kan tänkas passa.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Skummare av den här typen är i stort sett helt beroende av att ha en lång kontakt tid mellan bubblor och vattnet för att de ska bli effektiva. En bra uppgradering av designen är att göra så att bubblorna reser sig upp mot en ström. Detta kallas counter current skimmer. Den andra viktiga faktorn är att göra skummaren så hög som möjligt.

Skummaren på fish-street är jättekort och ej av motströms typ. Jag tror den kommer prestera dåligt. Smidig konstruktion för att byta sten dock. Något plus!

Det är nog en lögn i princip att få in en effektiv skummare ibak på det facket. Gör du stora vattenbyten regelbundet bara kommer det nog göra att avsaknaden av skummare knappt blir märkbar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...