Gå till innehåll

Dagens klantighet


Guest

Rekommenderade inlägg

Hehehe

För något år sedan lyckades jag med konststycket. Hade bytt lampa i UVC som sitter i min unimax 700 och på något vis hade låsningen till hela UVC ruckat på sig vilket resulterade i att det droppade väldigt lite knappt märkbart. När jag skulle göra rent filtret ca 6 månader efter så märkte vi förödelsen. Parkettgolvet hade sugit upp en herrans massa liter vatten. Men det löste sig relativt bra fick byta en bit av golve + en massa sant o ha en avfuktare.

Efter denna tabbe är jag noga och har numera en liten bunke som filtret står i.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag lyckades stänga utflödet från min skummare helt så att den tryckte ur sig vatten baklänges via insuget och in i min ozongenerator. Den fungerar sådär i dag :(

Har även börjat att byta vatten utan att öppna "bypassen" i min sump vilket gjorde att osmolatorn började att fylla på färskvatten helt okontrollerat.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Min skummare la av för ett tag sedan, efter ett par timmars rengörning hoppade pumpen igång igen och det var bara att koppla ihop och köra vidare.

Samma kväll upptäckte jag att pumpen hade dött igen, surt som f-n när klockan var massor och jag var på väg i säng. Bara att plocka loss hela kittet och börja om såg framför mig två timmar igen innan jag skulle få komma i säng. Då var klockan efter tolv o vi går upp vid 5. Hur som haver så efter en stunds mickel så slog det mig, skummaren var inkopplad på belysningsrampen som går på timer.

Bara att koppla in grejerade som funkade hur bra som helst :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fick smått panik när jag mätte vatten kvalitet på osmosen och märkte att kranvattnet var dubbelt så bra som osmosvattnet. La ut en frågan här på guiden om detta kunde stämma. Fick som svar att jag kanske mätt slaskvattnet istället, och då fick jag kalla kårar.

Hade jag hällt i slaskvattnet i akvariet i ett års tid. Som tur var så hade jag inte utan jag mätte på osmosvattnet som jag hade i dukarna där jag blandar saltvatten, därav de dåliga resultaten.

Hade minst sagt några timmars smått panik över vad jag skulle hitta på för att lösa problemet

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tog ut doppvärmaren ur sumpen. Glömde dock att dra ut strömsladden till den. När jag sedan fem minuter senare stoppade ner, den nu väldigt varma doppvärmaren i sumpen igen small det högt. Doppvärmaren blev helt förstörd med sprucket glas.

Men allting klarade sig i akvariet. Tur att man har jordfelsbrytare.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...