Jump to content

Ticky

Medlem
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Good

Profilinformation

 • First name
  John
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ticky

  Id zoa

  Ser ut att vara Reverse Gorilla Nipples: http://www.zoaid.com/index.php?module=Gallery2&g2_itemId=2248
 2. Skulle säga att Milka växer generellt snabbare. Under rätta förutsättningar växer en Milka växer från alla håll och kanter medan för en Acropora kan det ta lite tid att komma igång och den kan börja växa från bara en gren. Just så är fallet med min Enzmann, en gren växte ut från stammen och är nu kanske 50 gånger så stor som ursprungsfraggen. Själva ursprungsfraggen har inte växt alls.
 3. Vet inte om det är normalt, men jag har 5 cm mellan avrinningen och toppen och 25 cm mellan avrinningen och botten. Själva avrinningen är på utsidan av akvariet där jag kör herbie utan problem.
 4. Väldigt liten Sarcophyton?
 5. Ok, tack för svar. Då slänger jag i vanliga sopporna när det blir dags.
 6. Menar hela osmosen. Tänkte att det kanske finns en del gifter i den efter något års bruk.
 7. Kan man slänga den i vanliga sopporna eller grovsopporna? Någon som vet?
 8. Ticky

  Dinoxal

  Intressant! Vart köpte du Dinoxal?
 9. @Kimozabe På mina glasakvarium har jag aldrig haft någon repa. På mitt akryl har jag en del repor efter två år i drift. Känns som att det är omöjligt att inte repa ett akrylakvarium.
 10. Tycker inte algerna biter sig fast hårdare på akryl, snarare tvärtom, men att få bort dem är mycket lättare med rakbladsskrapa som man kan använda på glas.
 11. Hade missat denna tråd. Har ett Schuran-akvarium, beställt via Bioted. Haft det i några år nu. Det är hög kvalitet på akvariet, dock kommer jag inte beställa ett akvarium av akryl igen. Största anledningen är att det tar så lång tid att hålla rutorna rena från alger. Jämför jag med mitt glasakvarium jag hade tidigare där det gick snabbt och smidigt att skrapa rutorna tar det en mindre evighet att gnugga bort algerna på mitt akrylakvarium. Inget jag vill lägga min tid på. Skulle jag beställa ett akvarium idag skulle det bli optiwhite.
 12. Jag får lätt cyano om mitt nitrat sjunker och jag får en obalans mellan nitrat och fosfat. Prova om cyanon minskar om du höjer nitraten.
 13. Ser ut att kunna bli riktigt snyggt och stilrent! Angående din fråga om Radion eller Kessil så skulle jag köra både och. Har två Radion pro och en Kessil 360we i mitten. Tycker att just kombinationen ger klart bäst ljus och färger. Bättre än att bara köra bara Radion eller bara Kessil.
×
×
 • Create New...