DaTrucka Postat 15 oktober 2012 Postat 15 oktober 2012 Kan komma över lite av detta med.Kan det användas till kaliumhalten, och finns det olika renhet på den med, kommer inte åt säckarna för tillfället så jag kan se om det står något på dom? Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk. Citera
Lasse Postat 15 oktober 2012 Postat 15 oktober 2012 Från Wikpedia Inom livsmedelsindustrin används det som surhetsreglerande medel, och har då E-nummer 501. Har aldrig hört att det används inom salthobbyn och skall du använda det för att höja kaliumhalten så får du ett höjt KH på kuppen.MVH Lasse Citera
DaTrucka Postat 15 oktober 2012 Författare Postat 15 oktober 2012 Det va lite därför jag frågade.Frågan är bara hur mycket karbonater det innehåller.Får försöka luska vidare lite.Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk. Citera
Bygert Postat 15 oktober 2012 Postat 15 oktober 2012 Du får ju en del kalium och kraftig höjning av KH. Tänkbart att använda i situationen med behov av kalium och samtidigt behov av att höja KH. Visst finns det olika renhet, det gör det på det mesta. Citera
DaTrucka Postat 15 oktober 2012 Författare Postat 15 oktober 2012 I regel är det väl tvärt om. Att det är kaliumet man måste öka på rätt bra under vissa omständigheter. Har planer på att köra balling i det kommande projektet, så detta går ju bort.Hade varit en superbillig ( läs gratis) lösning annars.Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk. Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.