Gå till innehåll

Fisken äter inte


hobbe_88

Rekommenderade inlägg

Var och köpte en ny fisk för ett par dagar sen eller rättare sagt min kompis gjorde det för att han tyckte att jag skulle ha en ny. Men när jag matat dom andra så äter denna inget jag matar med räkmix men den verkar helt ointresserad ser att den e och "naffsar" på stenarna ibland. Skulle vara roligt att veta vad det är för sor också.

post-1625-14468912108114_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En fjärilsfisk ser det ut som. Svårt att artbestämma närmare utifrån det fotot.

De kan vara svåra med maten. En del är näringsspecialister som enbart äter korallpolyper eller liknande. De flesta brukar dock acceptera artemia, mysis eller liknande. Räkmix brukar de inte vara alls intresserade av.

När du köper ny fisk så be alltid handlare skriva upp vad det är för fisk... och be gärna om lite skötselråd också. Fråga vad han har matat fisken med hittills och om den har ätit ordentligt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En närmare gissning är Chaetodon collare. Det är en relativt svår fjäril som lever huvudsakligen på korallpolyper och smådjur den hittar på stenen. Det går dock att vänja över den till Mysis och artemia och liknande... men det är alltså en känslig och svår fisk. :(

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tror också på Chaetodon collare, tror som Hasse att mysis kan vara lösningen på födoproblematiken men se till att det är mysis från havet och inte sötvattensmysis (Mysis relicta) du får tag på. Näringsinnehållet i sötvattensvarianten är inte fullgott för saltvattensfiskar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok Mysis antar att handlaren har det. får åka bort och kika.

Jag vet inte karet är rätt nystartat ca 2mån och jag har inte köpt nån mh lampa än så jag har inga koraller tror du den kan vara ett problem. Den har inte gjort mycket väsen av sig än vet inte riktigt vad den äter heller men den värkar trivas kanske äter räkmix från botten? Såg även ett annat inlägg där det stod att små blåmusslor med skalet kvar skulle dom gilla men kan dom öppna musslan?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ett alternativ är att öppna musslan och ge den halva musslan med skal, det gör jag med mina ormstjärnor, då sitter köttet kvar i skalet och drar inte bort i strömmen från pumparna. Annars har normalt sjöstjärnor inga som helst problem att öppna en blåmussla, framförallt inte om den är död.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ajdå får se vad jag skall göra med den då.

Var borta hos killen jag köpte fisken av men han sa att den skulle äta räkmix. men det gör den ju inte och han hade inget annat än räkmix heller :( men skall åka och kolla hos den andra butiken nu. fick med mig en kiurg hem också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du har möjlighet så kan du fånga mysis i havet det brukar finnas mycket efter stränderna.Vissa säger att det kan följa med parasiter med levandefoder men jag har själv inte haft några problem med det.Kör du UV borde det inte vara några problem

jerker

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...