Gå till innehåll

Flavescens (gul kirurg) äter som en häst?


Chum

Rekommenderade inlägg

Är det bra eller kan ngt vara knas om man har en zebrasoma flavescens som äter som en häst och bajsar därefter? -poop- Har en jättefin stor flavis som jag köpte av en kompis från forumet här. Det är väl klart att det är positivt att den äter, men den verkar inte ha ngn botten? Ikväll drog den i sig säkert en tesked av torkade alger samt lika mkt frysfoder (Super Shrimp)... ändå noppar den alger från stenarna och söker efter eventuella bortglömda/missade pellets på botten? Den är lite oval sedd framifrån, dvs "rund om magen" och verkar pigg när den simmar omkring med sin bästa vän, en Chelmon. Är bara lite nojjig över maten. Hur mkt äter era flavisar? Hur mkt bör man ge dem?

Undrar även hur gamla dessa kan bli, om det finns ngt sätt att bedöma ålder efter storlek (min är som en knytnäve), samt om det går att könsavgöra dem?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är fiskar som äter hela tiden i naturen. De flesta fiskar har inte som vi mättnadskänslor utan äter som bara den när det finns mat tillgängligt. Deras tarmsystem är ett rör - en ingång - en utgång. Oftast så petar man in något i ena ändan så måste det komma ut i andra ändan - äta och skita samtidigt är regel.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...