Gå till innehåll

Chum

Medlem
  • Antal inlägg

    990
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hm, nu när jag kollar närmare på din länk Tobbe så står ju dock: Enligt FishStreet så har CoralBox M1, modell 90, 144 watt. Bilden visar 48 LEDdar, så det blir ju 3W per led
  2. Jag är också mkt nyfiken på denna, efter att ha ägt en Maxspect Razor, som jag förvisso var nöjd med. Men jag gillar att dessa har fler lampor, längs med hela längden, istället för i "puckar" liksom, samt att de ska vara tysta. Min razor var INTE tyst av sig när den blev varm... http://www.fish-street.com/product_details.php?category_id=118&item_id=620&currency_code=SEK Känns dock mindre bra att de specar längre watt?
  3. @Laggeman: Jösses så mkt snäckor... Kan de fungera som mat till krabbor kanske, eller räkor? @Mamadubba: Har du bilder på dit kar ngnstans?
  4. Är kass på SketchUp, så det fick bli en handritning... men så här ser iaf planen ut i stora drag. ...och så här bör det se ut, på ett ung (minus balkarna) när det är i drift:
  5. Det låter ju ganska rimligt förståss, hehe... Men om ni veteraner inte tror att det är ngn större vits med kam, så kör jag ju hellre utan. Blir ju ännu snyggare så =) Sätter man sen korgar på rören i boxen så slipper man ju risken att ngt djur åker mer Då återstår bara problemet med blå bakgrund och att samtidigt dölja boxen.
  6. Fantastiska bilder som Bjomat tog =) Kamera?
  7. Öh... ok, yes sir? Vad är problemet med min inbox? EDIT: Nu har jag rensat ett 50-tal mail. Du kanske menade att det inte gick att skicka PM?
  8. Öh... ok, yes sir? Stillsam fråga - är du admin?
  9. "BeanAnimal" ser mer komplicerat ut. Det är "Herbie" jag kört innan med utmärkt resultat och enkelt handhavande. Så det är det jag siktar på. Tack för intressanta länkar =) @Mamadubba: Hur funkar overflow utan kam? Åker det inte lättare med smådjur och småfisk då? Ser att det iaf finns genomskinliga kammar... ngnstans
  10. Problemet är bara att mitt skåp, som jag redan har på plats, är bara 44 cm högt inuti, så D500 går inte in Annars hade jag absolut valt den för maxad kapacitet =) En ny fråga... finns det transparenta överrinningskammar eller är alla svarta?
  11. Tack för varma välkomnanden, samt tips. Trevligt! 1) Ngn skrev ngnstans ett tips om detta, men kan inte minnas vart. Men jag tänker... om man målar baksidan, sedan silikonar fast en extra (men tunn) ruta utanpå det med transparent silikon (längs med kanterna runt om), vilken man sedan limmar fast balkongen på? Borde inte det funka? Eller, kanske blå silikon? 2) Vet inte exakt vad "Bean Animal" innebär, trots googlingsförsök, men tanken är iaf att det ska vara ljudlöst där vatten hämtas under surplande ja. Vitsen i övrigt med CTC är ju att få bort den utrymmeskrävande avrinningsboxen i karet samt att maximera avrinningsytan. 3) Har kikat på FishStreet's CoralBox och D300 och fått lite tips från en som har den till 300 liter med gott resultat. Den är tydligen också nära på ljudlös.
  12. Hej på er saltisar. Efter ett års frånvaro från hobbyn och mitt fd 500 liters OptiWhite, så har jag iaf börjat planera nästa projekt. Än så länge är det bara i sin linda, men man måste ju börja någonstans Primärt funderar jag över designen på karet. Storleken denna gång får bli 100x50x50 vilket känns som en bra kompromiss mellan storlek i rummet, volym på vattnet och tillgänglighet för arbete i karet. Tidigare kar på 80 och tom 90 cm vattendjup (höjd) har ju visat sig vara ganska svårjobbat Det jag funderar på nu är hur avrinningen skall fungera bäst. Jag är säker på att jag vill köra C2C/CTC eller hur man nu vill förkorta Coast to Coast. Men är osäker på exakt hur jag ska få till det då jag vill ha blåmålat glas som bakgrund... 1) Hur funkar det med CTC-boxen på baksidan om man vill måla glaset (och inte se boxen)? 2) Jag tänker mig 3 hål iaf som på den lånade skissen nedan (ignorera måtten). Ett för huvudrör, ett för reserv/backup samt en retur. Låter det lagom? 3) Sumpen kan vara max 77x40x25 (BDH) pga skåpet som jag redan har på plats. Vilken skummare skulle ni rekommendera. Lågt pumpljud är avgörande här då min granne klagade på min Deltec SC6020 i mitt förra system
  13. Bland det häftigaste jag sett. :cool:Stort lycka till! =)
  14. Stor tack Ante. Jag kommer säkert tillbaka i framtiden... :')
  15. Kan skjuta in iaf för de som intresserat sig att följa detta kar... 1) Infektionen av VP har inte synts till på en par månader. Samtliga fiskar är till synes helt symptomfria och friska. 2) Sanden har helt slutat att generera utfall av kiselalger och cyano, så den håller sig ljus, algfri och fräsch. 3) Min mattränade Chelmon Rostratus strök med, efter att jag börjat riva i karet och sälja koraller :-/ Färska bilder... Beklagar kvaliteten - jag har ingen fin digitalkamera, endast mobilkamera
  16. Det är just 50% jag satt också, men jag gissar att de flesta anser ca 25-30% vara mer rimligt. Då fallerar dock nästan hela vitsen med att sälja.
  17. Thanks guys... Började bli fundersam om denne person verkligen hade underlag för detta. Såg framför mig en tråd där 20-30 pers sitter och skrockar över min annons och prissättning. Vem är inte trött på att ha annonser ute (om vad som helst) där folk ringer och frågar allt från "hur funkar det" till "vad är sista priset kompis?". Jag menar, jag har inte tid att sitta och berätta för folk hur ett stort saltvattensakvarium funkar, när de eg borde leta ett RSM130 eller liknande att börja med. Och vad gäller prissättningen så tycker jag faktiskt den är relativt skaplig ändå om man räknar på allt som ingår. Hade jag sett denna annons så hade jag hellre lagt 24k än 50k kan jag säga
  18. Har nyligen satt in en annons på Blocket. Som jag varit inne på tidigare så är jag medveten om att många i denna hobby verkar vara av den uppfattningen att saker och ting ska passera något slags radikalt prisreduceringsfilter så fort det lämnat butiken. Jag tar mig friheten att anse att det är fel. Personligen köper jag tex hellre mogen inkörd sten från en akvarist än lagrad halvdöd sten från en butik som tar flera månader att mogna. Jag köper också hellre välmående frodiga koraller på samma premisser, än att köpa ur butik där saker som parasiter, sjukdomar och allmänt tillstånd är svårare att bedöma. Det gäller även fisk. Vad gäller teknik så skall det självklart vara billigare då det är begagnat, men det beror också på faktorer som ålder, kvitto, skick, osv... Men att forummedlemmar spenderar sin fritid med att skicka provocerande mail via Blocket finner jag helt oacceptabelt. Vad jag skriver i en annons på Blocket har ingen annan med att göra, vad man än anser sig tycka om annonsen. Det torde vara glasklart för alla åtminstone semiintelligenta människor? Frågan är nu, hur ställer sig Saltvattensguidens moderatorer till detta, om nu individen i fråga är aktiv medlem här på forumet? Denne människa påstår sig också deltaga i en tråd här, där jag som person görs till åtlöje genom att man (vad jag förmodar) gör sig lustig över min annons och prissättning. Om någon känner till vilken tråd det handlar om, om den nu existerar, så skulle jag uppskatta en länk för att få ta del av vilka som gottar sig och ägnar sig åt detta... Moderator får gärna kontakta mig för vidare diskussion kring denna påstådda medlem som lystrar till förnamnet Mattias. Jag förutsätter att SVG ser ganska allvarligt på detta, om man nu vill värna om klimatet i detta forum. Mail 1: Mail 2: EDIT: Inte för att att det angår någon vad jag skriver i en annons på Blocket som inte ens delas på denna sida. Men för sakens skull... Om det nu är orden "högre skolan" som någon hängt upp sig på så kan jag meddela att tanken är att "skrämma bort" alla dessa som ringer och frågar "Kan man ha guppys i det? - Funkar det med vanligt bordssalt? - Måste man ha koraller eller kan man ha växter istället?". Så det är ingalunda menat som att utmåla mig själv som en "högre skola" om nu någon har svårt att sova om nätterna pga detta.
  19. Det blir försäljning, samt total nedläggning av hobbyn tills vidare, pga ekonomin. Har hostat upp över 11 000 på bilen nu och saker o ting bara krackelerar runt omkring mig. Har tex fått ny tjänst som innebär större kostnader och lägre inkomst med ett netto på -3000 kr/mån jämfört med tidigare. Hårda tider... suck. Annonsen finns på Blocket, men jag tror jag skippar att lägga upp den här då det verkar vara en vedertagen uppfattning inom denna hobby att så fort saker lämnat butiken så är de inte värda ngt mer. Däremot kommer jag annonsera ut korallerna här då andrahandsmarknaden verkar vara lite mer rimlig för levande ting iaf.
  20. Ibland gör sig livet extra påmint och verkligheten kommer ikapp... Nedläggning av hobbyn tills vidare är en mkt trolig utgång och återvänder jag, så lär jag det bli i annat forum än SVG då jag tycker klimatet här förändrades drastiskt efter att jag skrev ett kanske klumpigt, men absolut inte illamenande inlägg, under avdelningen Övrigt. Man får respektera reglerna som gäller givetvis, men möjligheten att inte kunna diskutera och reda ut saker och ting öppet gör att situationer som uppstår kan hämma folk och även skrämma dem från att ens posta åsikter tankar och reaktioner. Hur som helst... För ca en vecka sedan dog mitt bilbatteri. 1700 kr på Autoherba och i med ett nytt. Dagen efter (!) hettas bilen över på E4:an och jag tvingas svänga av med knackande motor. Slutade med bärgning för 1500 kr. På verkstaden pratade de om risken för sprucken topplockspackning etc med en potentiell nota på 8000-10 000 kr. Iväg och fixa hyrbil för ca 600 kr. Ett dygn senare ringer verkstaden och har lagat kylare mm för 2500 kr... Nu rullar bilen men tomgången är ryckig, så den måste in igen. Vem vet vad det kan kosta, men jag antar att de kommer byta tändstift, olja, filter, mm. Detta faktum ställt bredvid att jag fortfarande inte helt löst infektionsfrågan i karet med karantänskar, fälla, mediciner, UVC, ozon och allt som behövs i långa loppet så ser det ut som att jag måste välja bort denna kostsamma hobby ett bra tag framöver. Hade mitt andra kar inte kraschat så hade allt varit bra och funkat fint då det var "klart" o rullade på utmärkt. Men jag gick back ca 10 000 på mitt första kar (900L), ca 15 000 på mitt andra kar (250L) och nu har jag lagt runt 15 000 igen på detta tredje kar (500L) - men ingen Triss-vinst i sikte, så... ja. Vi får se hur det utvecklar/invecklar sig, men ev så kommer en annons upp inom kort... Hur som helst så vill jag tacka för all trevlig kontakt o hjälp man haft här =) Simma lugnt!
  21. Idag var polyperna väldigt långa... (5-6 mm istället för 2-3) är det ngt skäl att bli orolig eller är det kanske bra?
×
×
  • Skapa Ny...