Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Postat

Hur matar ni fryst artemia i karet ?

Jag vill inte att det mesta av maten åker ner mellan levande stenarna,

som den oftast gör när man slänger i artemian (fryst eller tinad).

Kan man göra någon typ av matskål ?

Ex av två halva skålar, som sitter mot varandra.

När artemian är fryst, så flyter den upp i övre skål-halvan,

när maten sedan tinar, så åker den succesivt ner i undre skål-halvan.

Ungefär så här (vrid den 90 grader)

(x x)

x = mat

Sedan får fiskarna äta ur den undre skålen, när artemian är tinad.

Någon som har andra bra förslag ?

(jag utgår ifrån att man stänger av alla cirkulationspumar när man matar firrarna)

Postat

Samma här. Maten far runt i karet en del, men matar man succesivt så får fiskrna tag i det mesta innan det åker ner i skrymslen och vrår. Man kan ju hålla det mellan fingrarna och låta det äka ut i vattnet allt eftersom det tinar också. En del fisk tar gärna direkt från handen, speciellt en av mina kirurger. :)

Postat

Varför inte ett långt PVC rör som slutar nere i en skål/tvålkopp. Släng i det frysta fodret uppe i röret och sedan när det är tinat så sjunker det ner genom röret och landar i koppen. Förstår du hur jag menar eller ska jag visa mina kunskaper i Paintbrush?

Postat

Jag förstår precis hur du menar !

Varför inte ett långt PVC rör som slutar nere i en skål/tvålkopp. Släng i det frysta fodret uppe i röret och sedan när det är tinat så sjunker det ner genom röret och landar i koppen. Förstår du hur jag menar eller ska jag visa mina kunskaper i Paintbrush?

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...