Gå till innehåll

Frågor om led


hagbard

Rekommenderade inlägg

ang täckglas o led måste det väl vara en fördel om man inte behöver köra max menar man kan dra på lite för eventuella ljusförluster om täckglas?...blir ju liter att räkna med om man har stor avdunstning i rummet det står..typ djungelklimat hehe.

En annan tanke..ledskenor o strömförsörjning..man lär ju ha tillräcklig effekt på den? har kollat runt lte o de jag har hittat verkar i underkant..ac/dc

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har dålig kunskap om detta..hittade en leverantör med 3 watts ledskenor..man kunde koppla ihop upp till 4 enheter med en herrans massa watt totalt..den största strömförsörjningen de kunde erbjuda låg på låga 120 watt...förklara för en lekman hur det går ihop? de nämde att jag fick söka någon annanstans ang strömförsörjning till dessa? Hur gör ni typ? om ni vill koppla ihop tex 2 razors..eller har man en strömförsörjningsenhet till varje modul/skena?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

120 W är mycket för en nätdel för LED. Så det normala är att ha flera stycken. Helst en per modul men ibland kan man behöva ha fler beroende på hur man löser det rent teknisk.

Aha då klarnar det man måste alltså ha strömdrivning till varje skena/modul?,,varför säger leverantören att vända sig till annan ang strömförsörjning kan man undra..4 ihopkopplade kräver alltså kanske 4 matare? men man kan styra dom som en?,,hur ser det ut rent kopplinsmässigt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Allt det här är helt beroende på vad du väljer för drivare. Så det går inte ge raka svar utan att veta något om vad dina LEDs har för kravspec från början :-)

Men egentligen behöver man nästan dela upp dioderna i slingor snarare. För oftast ger drivarna en maxspänning. På sistone har det blivit populärt att köpa ett monster strömaggregat och använda små styrenheter för att portionera ut korrekt ström och spänning till dioderna. Men de går det sällan koppla mer än 8-10 3W dioder per slinga så då får man ha mängder med små slingor. Sedan om en modul har en slinga så gör detta ju inte så mycket.

Annars köper man en dedikerad drivare per slinga, de kan oftast ha högre spänning och då kan man kanske ha upp till 18 dioder per styck istället.

Hur du styr de väljer du själv. Om du köper drivare som har stöd för PWM kan du köpa en liten dator som styr de hur du vill, eller så kopplar du varje drivare på var sin timer och styr på det viset. Finns nästan oändliga möjligheter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...