Gå till innehåll

Tack Sjöfartsmuseet et al


jonasroman

Rekommenderade inlägg

Tack till alla arrangörer av dagens korallträff på sjöfartsmuseet. Betyder så mkt att få träffas. Ni gör ett fantastiskt jobb. Och inte minst tack till de 4 eminenta föreläsarna:

 

Elin: En fantastisk uppvisning i hur man kan få ner näringsvärdena och bibehålla god vattenkvalitet trots enorm belastning(som i dett fall i ett hajakvarium), och därmed kunna hålla stenkoraller ihop med hajar. Ren o god akvaristik helt enkelt, där hon kombinerat biologisk(inte minst), mekanisk och  kemisk filtrering med mkt engagemang och envishet, samt föredömlig frekvens av ICP-OES-analyser, samt styrda åtgärder utifrån dessa svar.

 

Lasse: En intressant expose över interzoo-mässan och dess nyheter. Extra värdefullt att få detta presenterat från en person med så lång erfarenhet och stor kunskap inom akvaristik.

 

Linnea: En föreläsning på hög nivå om de olika genotyperna och dess diversitet av Ser.hysterix vi har i våra svenska akvarium, jämfört med kända genotyper från Australien.  Samtliga vi har i våra kar (som överlever) verkar komma från den art som lever på 6 meters djup. Mkt intressant.

 

Anna: Hur man kan träna marina djur genom positiv belöningsrespons, inte bara Hajar o rockor, utan även fiskar som vi har i våra kar. Tex hade dom tränat en tryckarfisk till att simma igenom en ring(om jag minns rätt)...Träningen gör djuren generellt mindre stressade och mer välmående. 

 

Och än en gång tack till David o Björn med flera som gjort detta möjligt, samt till SG som sponsrar med god fika...OCH till oss alla akvarister som kommer dit.

 

Ha en trevlig kväll vänner

Jonas

 

  • Gilla 4
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...