Jump to content

Tunna för vattenbyte


mr_alex

Recommended Posts

Hej!

Är det någon som ser någon risk med att använda ex: https://www.jula.se/catalog/tradgard/bevattning-och-dranering/bevattning/vattentunnor/hopfallbar-regnvattentunna-016427/ för vattenbyten? Eller denna:

https://www.jula.se/catalog/tradgard/bevattning-och-dranering/bevattning/vattentunnor/hopfallbar-regnvattentunna-013877/

Har stort kar och de större hinkarna på runt 200 liter är så mycket svårare att förvara på lämpliga ställen. Är gjort av pvc som våra rör så tveksamt om det ska kunna släppa ut något?

Link to comment
Share on other sites

Kan inte uttala mig om just dessa tunnor men en rekommendation är att du försöker hitta någon av dessa https://www.orthexgroup.se/produkter/hem-uteliv/tunnor. De är matvaruklassade och funkar väldigt bra även för längre förvaring av salt- och sötvatten. Om man har vägarna förbi Världsmetropolen Tingsryd i Småland så finns där en outlet för dessa vid fabriken (Hammarplast) där man kan köpa dem till ett kraftigt rabatterat pris. Har själv bl.a. en 80l med lock som jag har för mig jag betalade 150kr för. Annars skulle jag titta på etiketten på dessa då det borde stå om de är matvaruklassade. Har för mig att det är en tallrik eller en kniv och gaffel eller något sådant. Förstår dock att dessa inte är ihop fällbara men de tar ju inte så stor plats om man inte går på de allra största tunnorna. Lycka till!

Edited by OR20
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...