Jump to content

Information till våra kunder


Salt i Väst

Recommended Posts

Hej allihopa!

 

Vi på Salt i väst och Oceans of Life har beslutat oss för att göra ett inlägg för att klargöra vissa saker på grund av aggressiva, grova och falska uttalanden rörande våra företag och oss själva som gjorts medialt under dom senaste veckorna.


Första punkten: vi ber personen/er vänligt men bestämt att sluta, för det första sprida falsk och privat information angående Företagsakvarium/Oceans of Life och Salt i Väst utan att ha egentligen konkret information eller godkännande från oss att agera som våran talesperson. 
Har man frågor kring detta så vänder man sig till respektive företag och ställer frågan och vi gör så gott vi kan för att svara på den. 

 

Andra punkten: vi ber personen/er vänligt men väldigt bestämt att omedelbart sluta att sprida lögner och smutskastning riktat mot oss privat, detta inkluderar Anton, Johan, Emil och Mikael. 

Om detta fortsätter så blir vi tvungna att vidta rättsliga åtgärder för att få stopp på det, det vill vi gärna slippa då ingen tjänar på det i slutändan. 

Vårat rykte som företag och som privatpersoner är väldigt viktiga för oss.
Den/dom personer som har frågor eller funderingar angående någon av oss är välkomna att kontakta oss så gör vi så gott vi kan för att lösa problemet om det nu finns ett sådant.

 

Tredje punkten: när det gäller priserna så är vi likt alla handlare tvungna att rätta oss efter Sveriges och Europas rådande ekonomiska läge, vi kan ta ett exempel, på så sätt kan vissa personer förstå hur det är i dagsläget. 
För ca 3 år sedan så kostade 1 euro  i snitt ca 10,50kr. 
Idag kostar euron 12kr. 
Frakt för 1 pall kostar ca 5000:- och i bästa fall 3500:- (sällan kan jag påpeka). 
Om vi tar till exempel salt, på en pall så får vi plats med 27 stora hinkar salt. 
Detta innebär att frakten för en hink salt då är ca 185kr. Om en hink salt kostar ca 1100:-, och vi tar bort momsen så har vi kvar 880:-. Om denna hink med salt kostar ca 50euro i inköp innebär detta att 50 x 12 är lika med 600:- plus 185kr i frakt så är vi uppe i 785kr, det innebär att vi har en bruttomarginal på ca 100kr. När vi säljer saltet i butiken så har vi ca 100:- i bruttomarginal men när vi skickar så förändras detta radikalt. Vi tar 79kr i frakt och den faktiska fraktkostnaden är ca 150-200kr beroende på vart man skickar. Gör uträkningen själva så ser ni hur det ligger till. 
Vi tog saltet som ett exempel pga att det är en produkt som man behöver och är en av dom viktigaste produkterna när det gäller ekonomin i hobbyn.
Jag tror att alla butiker runt om i landet håller med och har samma senario och tankar.
Detta innebär att på vissa produkter behöver man ha högre marginaler för att täcka förluster från andra produkter. 
Och nu måste vi räkna in att vi ska täcka kostnaderna från hyra, el, löner och osv. 
Jag skall inte komplicera till det ytterligare, men ni förstår säkert hur det ligger till.
Kronan, frakter och inte minst tillverkarna, alla dessa faktorer har gjort sitt för att priserna är som dom är idag. 
Vissa tillverkare har höjt priserna 4 till 6 gånger på 1 år och andra höjder priserna som en raket på en gång. 
Om vi tar till exempel Fauna Marin som vi har agentur för i Sverige så har vi inte höjt priserna sen vi startade förutom 2-3 produkter som vi var tvungna att justera, så att vi inte tar några smällar stämmer inte.

 

Tillbaka till att sprida rykten som inte stämmer, tex sitta och skriva att vi är ute efter monopol så vi kan höja priserna är inte speciellt intelligent, och vi anser att det är på sandlådenivå. 
Dom som känner oss vet att vi är transparenta och har inga problem att svåra på frågor angående priser eller något annat.

Vi vill inte starta en diskussion eller någon pajkastning, utan vi vill informera våra kunder och dom som inte känner oss om vad vi står som företag och privatpersoner och vill också statuera öppet att information som kommer ut från personer som inte är direkt kopplade med Företagsakvarium eller Salt i Väst att göra är falsk så länge det inte kommer från oss själva.

Vi får inte glömma att vi har samma problem med kostnader och då menar jag alla butiker i Sverige, liksom alla kunder i hela landet. 
Vi har höga kostnader och vi vill också överleva och kunna ställa mat på bordet. 
När det gäller koraller, så har alla butiker både billiga och dyra koraller, sen är det köparen själv som bestämmer nivån på hur mycket hen vill lägga på respektive produkt. 
Koraller överlag har blivit dyrare och det är något vi inte kan påverka tyvärr. 
Samma sak gäller fisk, köper vi fisk bara från grossister så skulle vi vara tvungna att höja priserna ännu mera, vi försöker få balans för att vi ska kunna hålla priserna så länge det går och förhoppningsvis sänka dom när/om kronan stiger i värde, fraktbolag eller tillverkare sänker priserna. 
Det ända säkra är att kronan kommer bli starkare någon gång plus att vi hoppas att inkomsterna höjs för att klara alla ökande priser. 

Vi är väldigt tacksamma för både positiv och negativ kritik. Utan det så kan man inte förbättra sig, oavsett om det gäller personliga  förhållanden, företag eller tillverkar nivå. 
Som alla andra i världen är vi långt från perfekta men vi är väldigt transparenta ,och öppna för förslag mm.

En till sak men minst lika viktigt , vad kunderna vill köpa eller betala har inte vi att göra med och ingen annan än dom själva. Om en individ vill köpa en fisk eller något annat för tex, 100kr är det upp till den själv, samma sak gäller för individen som vill köpa för 100000:-  
Detta innebär inte att hobbyn påverkas negativt, däremot tvinga någon, eller sprida rykten som inte stämmer skadar hobbyn. 
Alla ska känna sig välkomna oavsett kunskapsnivå eller hur mycket pengar man lägger, eller i visa fall vad man lägger upp på Facebook eller någon annan stans. 
Men däremot hör jag ingenting om att tillverkarna eller fraktbolagen höjer priserna, ska inte dom ta en del av smällen med? 
Eller är i detta fall bara Salt i Väst, Företagsakvarium och övriga butiker som ska få kritik och påhopp för att vi också försöker överleva och må bra? 

Och sist, vill man det bästa för hobbyn så att den växer så är det toppen om butiker öppnas, men om det i detta fallet är för en enskild individs egen vinning, bortsett från den individ som ska öppna givetvis, så främjar det inte  hobbyn som sagt. 
Det finns områden i detta landet som har mer behov än Stockholm och Göteborg, finns områden som inte ens kan beställa fisk pga avståndet mm, varför pratar vi inte för dom områdena om vi vill främja hobbyn?
Oavsett, i slutändan så är det ingen som kan säga något, vi lever i ett fritt land och man får öppna vad man vill och vart man vill utan att någon kan påverka det, så som vi gjorde och också dom innan oss. 

 

Och som sagt frisk och sund konkurrens är den bästa konkurrensen.

Tack på förhand och vänliga hälsningar
Johan, Anton, Mikael och Emil

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
×
×
  • Create New...