Jump to content

nike83

Styrelse
 • Posts

  4,907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  153

Everything posted by nike83

 1. då fick jag in ett pris på 8.000kr. hmmm
 2. Mycket intressant tanke! Kanske göra triangel med dubbla 6mm ? Det är ju trots allt bara hörnet som behöver förstärkas (just nu).
 3. syftet är att minska belastningen på silikonet som inte verkar klara trycket mot framrutan. för att minska belastningen då så tänker jag att jag ska ha 2st stag på sidorutorna som ansluter mot staget på framrutan. verkar som att inte de glasmästare jag pratat med har några spillbitar över. han sa att man slänger dem för de står bara i vägen.
 4. en annan tanke som kom upp nu är glas verkar vara gjort av guld, är att man kanske skulle kunna sammanfoga 2x6mm glas på något sett? det är ju ändå vridstyrkan man vill åt?!
 5. det kommer tyvärr inte att hända av estetiska orsaker.
 6. Du missuppfatta min ritning. Det är planritning. 12mm var tanken, men kanske funkar med 10 också. vad jag förstår så biter inte ny silikon med gammal, så resultatet skulle bli att det inte sker någon förbättring. sedan sitter det en liten list på insidan av silikonet som måste bort. jag har ingen plan på att tömma karet.
 7. fick pris på 14.000kr för 4 bitar, men jag sa att jag ska ha 3.... så han rundade ner till 11papp letar vidare.
 8. Fick in första priset på stag. 11.000kr från en glasmästare (större kedja). då ingick inte installation... bifogar ritning som jag skickat med som underlag. är det skillnad på silikon och silikon? någon som har en referens på vilket silikon man ska välja, och framförallt, vilket man inte ska välja Stag akvarium.pdf
 9. min sitter också på intaget till pumpen. en liten anslutning bredvid luftintaget.
 10. det blir att limma en eurobrace i framkant och sidorna. igår så gjorde jag vattenbyte på ca 100 liter av 620 och då gick framrutan tillbaka med ca 2mm, och det syntes inte längre att den buktar utåt. ca 1-2mm kvar. idag mätte jag igen på bubblan och den har gått upp med ca 2mm på 2 veckor, så åtgärd är dessvärre behövd. planen är att hitta någon glasmästare som har min 12mm glas och kan kapa i rätt längd till framkant och båda kortsidor. tömma karet till 50%. överblivet vatten flyttas till tunna och hinkar. dag 1 limma kortsidorna med hjälp av klossar och tvingar dag 2 limma framsida och då kan jag lägga den mot kortsidorna. vänta xx dagar. flytta vatten mellan kar och tunnor för att behålla vattenvärdena. frågor: hur lång tid måste jag vänta på silikonet på framrutan? vilken silikon rekommenderas? snyggast med transparent eller svart silikon? funkar inte detta, så blir det nog "game over". akvariumet är jag inte speciellt rädd om, då det är nästan värt 0kr nu när det börjar gå sönder.
 11. tror denna: https://www.praxisdienst.com/en/Emergency/Artificial+Respiration+Intubation/Bag+Valve+Masks+Resuscitators/Intersorb+plus+Soda+Lime+from+Intersurgical.html
 12. jag hade satsat på att få ner nitratet genom vattenbyten. kan vara en tanke med att dosera fosfat om du nollat den. vad mäter du med för tester?
 13. tanken var om jag tömmer karet till kanske 30-50%, så kanske spänningen i rutan minskar? dock har jag ingen som helst erfarenhet av att limma kar och silikon
 14. Jag gissar på att det bidrar med att hålla ihop sidorutan och framrutan som ett "stag". Största risken är nog att det sprider sig. Tyvärr så litar jag inte på försäkringsbolag
 15. ja, det är ju ett tufft läge. större är inget alternativ. att köpa ett nytt RS är nog inte heller ett alternativ, med tanke på vilket skit deras silikon verkar vara. försäkringsbolagen försöker så klart att undvika att ge ersättning om det skulle hända något. det tar emot väääldigt mycket att tömma karet. går det inte att få dit utan att tömma?
 16. Då var det min tur.... Mitt Reefers 750 fyller snart 4 år och i lördags så upptäckte jag att det blivit en liten bubbla i silikonet på framrutan. Bubblan är 15mm lång och ca 3-4mm bred. Idag var jag i kontakt med Red Sea, som svarade att min garanti har gått ut. Det var tydligen bara 3 års garanti (2+1) Bubblan sitter dock ej i fogen med glas mot glas, utan sitter utanför denna yta. Då tänker jag att det i teorin skulle gå att tömma systemet till 50%, skära bort en bit av silikonet, och lägga i ny silikon. Frågan är bara om det förstör mer än vad det bidrar till? Att tömma karet, skära bort framrutan och silikona om det, är inget alternativ. Då blir det nedläggning istället, tyvärr. Alternativen jag tänker på är: Avvakta och se om det blir mer Skära ner och lägga i ny silikon Installera någon förstärkning för att minska lasten på framrutan.
 17. kanske de bästa skummaren som finns?
 18. kan du städa rutan på in och utsidan och ta ett nytt foto?
 19. konstigt, jag kan inte se några bilder...
 20. med stabila förhållanden och bra ljus så återfår acropora alltid sin originalfärg är min erfarenhet. vissa kan dock vara "tjurigare" än andra.
 21. konstigt med algerna. har du det i båda systemen? det ser ut som att din imperator börjat färga ut?! mycket stiliga system du har !
 22. åh, tack för erbjudandet! ska verkligen tänka på det noga Jag har en plan att bygga om min vänstra del lite i sommar när jag får tid... det är en liten snäcka som ser ut som en "nasurus", men håller sig på glaset. ca 1cm. förökar som som f*n.
 23. liten uppdatering. karet tuffar på och det gör cyanon också. under loppet av 3 dygn har 2 pumpar börjat låta, så jag har fått utföra underhåll på dem. min ena Gyre fick in en snäcka (ångrar bittert att jag la in dessa små snäckor, tack @Thomas Salt ) den andra pumpen var min skummare som behövde bara en vanlig rengöring. så det blev lite ofrivillig underhåll av dessa pumpar, men det var dags. jag har även fiskat upp 3st turbos på typ 2cm ur sumpen den sista tiden, så jag har lite förökning där. Förra veckan drog jag iväg ett ICP och kan konstatera att mitt system äter massor med Strontium. Jag behöver tyvärr sätta Sr på doserpump, då jag har 3st kanaler lediga (av 8st) och jag kommer inte dosera det manuellt. rengöring av skummare skörning av cheto. cheto grow funkar uppenbarligen superbra i mitt system och gör att det växer på väldigt bra.
 24. härligt med en Achilles ! Har den någon prick?
 25. jag tror en förutsättning för oodinium är att du introducerat ny fisk. det brukar sägas märkas efter ca 7 dagar och är väldigt smittsamt.
×
×
 • Create New...