Gå till innehåll

Vad kan detta vara för något?


Danne_b

Rekommenderade inlägg

Det har växt ut ett flertal vita "trådar" ur LS:en.

De är nästan lika tjocka som ett hårstrå (kanske något smalare), är ca 4-5 cm långa och har tre-fyra små "fingrar", något som de verkar filtrera vattnet med. "Fingrarna är väldigt smala, nästan som spindelnät. Ska försöka ta ett foto eller två snart men vet inte om man kommer att kunna se något. Sen så har det även växt ut en röd liten sak. Den är 1-2cm bred och har runt 20 "tentakler", med väldigt små och många "borstar". Den verkar även ha ett "medvetande". Då den har ett litet hål den gömmer sig i ibland när man kommer för nära. Den röda ska jag nog kunna ta en bild på imorn.

Någon som vet vad det kan handla om?

Kan den röda "saken" vara en "tubeworm"?

Tack på förhand.

Mvh Danne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den röda är en rörmask, en filtrerare. De trådartade tentaklerna kommer antagligen också från en mask men det kan vara ett slgs mussla också. Masken lever helt i stenen och skickar bara upp tentaklerna (brukar vara två?) medan musslan bygger ett rör av brun, litet genomskinlig kitin ovanpå stenen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Nu har jag fått något som liknar glasrosor, lite grand ivf. De är väldigt många och små (den största är runt 2-3cm) och de är utspridda lite här och där. Till min fråga då: Jag har läst allt jag hittat på forumet om dem, och även om de utseendemässigt är rätt lika glasrosor så drar de inte sig in i något hål eller liknande när jag sprutar kokhett vatten på dem. De bara finns kvar där, som om det vore någon alg av något slag (eller något annat som inte kan röra på sig eller inte har någon känsel). Kan det trots detta vara glasrosor? Sen undrar jag varför man får glasrosor, beror det på dåligt vatten, cirkulation eller liknande?

Mvh

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...