Gå till innehåll

Pump


ungsgard

Rekommenderade inlägg

Har fatt ett saltvattens akvarium av ngr som flyttade o ej hade plats langre. det finns sma havstulpaner och 3 "nemo". Bor pa Mallorca och den tidigare agaren fyllde pa nytt vatten fran havet ca 1 ggr/manad. Maste sa klart varma H2o till ratt temp forst.

- Kan man aven lagga i typ havsborrar ellr sa fran havet med mina 3 Nemo?

- Akvariet har ett ytterfilter - Eheim 440 lit, och ett som blaser luft genom en "sockerbit" -prodac airprofesional 360. Den senare, som ar som en liten lada som star bredvid akvariet later valdigt mkt av vibrationerna. Undrar om man kan stanga av den pa natten eftersom den inte renar vattnet utan "bara" syresatter det. Skulle firrarna ma daligt av detta, eller finns det ngn som har ett bra satt att tysta ner sina pumpar?

/ somnlos

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det finns Blennider, Eremitkräftor, rörmaskar och anemoner på Mallorca. Blennider bor i hål i bränningszonen och de fångar man med en pinne i en plastpåse. Man håller plastpåsen fyllt med vatten över hålan och sticker in pinnen i blennnidens håla och vispar runt lite. Vips så simmar fisken ut och hamnar i plastpåsen. Eremitkräftorna brukar vara vanliga på badstränder på någon meters djup så de kan man ta med foten/tårna. Rörmaskarna gillar förorenat vatten så de bör finnas vid hamnar. Anemoner bör du kunna hitta två typer, Sulcata vid litet lugnare ställen på klippkusten och Equina i bränningszonen. Men de är inget för Nemo. Havsaborrar och liknande är rovgiriga och blir stora. Har du litet djur i bör det gå att stänga av pumpen på natten. Kolla andningen på fiskarna. Andas de mer på morgonen behövs pumpen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag skulle skaffa en cirkulationspump och göra vattenbyte varje vecka och slänga resten av utrustningen. Ett tillägg till Stigs lista, det fins även en del trevliga frökenfiskar (ynglen lyser som blå juveler i någon grotta) och gyltor. När du bor där du bor så skulle jag gå in för medelhavsfauna och sälja Nemo istället. Actina equina är rel lätta att plocka vid lågvatten och skall matas med hela (med skal) blåmusslor. Är otroligt snygga! Det finns även en hel del små räkor som du kan hålla. Bigg eyes av liten storlek kan du även fånga (bäst om man har dykutrustning. Mycket fina röda kalkrörmaskar finns också. Du kan även fånga sjöharar som t.o.m finns i frisimmande variant (dock ganska stora). Det finns även blenider (8 sorter) samt svampdjur. Som du ser så går det att få ihop ett ricktig trevligt biotop kar men kom ihog att temp ej skall överstig 15C på vintern.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...