Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Nito

Medlem
 • Antal inlägg

  321
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Nito

 • Födelsedag 1970-12-15

Profilinformation

 • Förnamn
  Anders
 • Stad
  Luleå
 • Akvarievolym
  240, 1000 liter på G
 1. inflödet från karet räcker inte enligt manualen till denna skummare om man vill använda den inbyggda rengöringsfunktionen och det vill jag så därav måste den ha en egen pump. -BatmanGefle, jag har som sagt varit borta från akvaristien i gott och väl tio år, men hade uvc senast och även koraller och det funkade, men har du andra tankar så är jag den första att lyssna
 2. jag var lite otydlig kanske, skummaren matas med vatten av en egen pump (red sea C-skim 1800), och min tanke var att det först skulle gå genom uvc och det som "dödas" av uvc skulle separeras av skummaren efteråt?
 3. sitter och planerar sumpbygget och vill göra det enkel så jag undrar om det är ok att mata skummaren och uvc med samma pump och att vattnet först går genom uvc och sedan till skummaren? -för/nackdelar?
 4. vilka är aktiva nu i Luleå/Norrbotten?
 5. hur länge överlever LS i tunna med cirkulation? -fosfatrisk? -går den att få igång om den är död?
 6. tack för alla svar, då gör jag som vi alltid gjort
 7. jag är nog som det ser ut på väg att starta upp en 540l. saltburk igen och senast det begav sig så hade jag inget bottensubstrat men jag har väl blivit äldre och ängsilgare eftersoom jag just nu håller på att limma om min egen gamla saltburk och sump. -vad säger pöbeln om att lägga en akrylskiva i botten eftersom jag inte vill ha vikten av 100+ Kg. sten mot bottenglaset?
 8. kalkmixer för mig.
 9. Dimorb, korallerna jag köpte av dig är kanonfina och kan nog inte slå ut mer än dom redan gjort. jag har 150w MH, kör med aktivt kol 24/7 och jag har fyra olika arter av anemoner samt en liten mjukis. dom trivdes däremot inte fullt lika bra när värmen närmade sig 30 grader men det märktes direkt skillnad när jag körde igång kylaren.
 10. Stora rev

  snacka om antiklimax...
 11. det finns massor mer att mäta men jag tror inte du blir klokare på det eftersom dom värden du tar upp är väl det vesäntliga. hur länge har du haft dom? har dom hunnit ackimatisera sig? ibland kan det skilja en del på det dom kommer från toch det dom kommer till utan att det är fel på något av ställena direkt, ljustimmar, dygnsrytm osv.
 12. Kalkrektor

  precis som wrang säger, den fyller ju på i botten och rinner över upptill så där kan det inte bli någon hävert, om du däremot inte har en backaventil tilll på fyllningen så kan den ju starta en hävert baklänges. jag har backventil på min och den har aldrig ännu felat.
 13. är inte hundra på AC-mixern, men min deltec med slangpump kan nog aldrig flöda över så att det kommer grumligt vatten i burken. däremot så måste man ju som du säger kolla PH eftersom det kan stiga mycket fort
 14. saknar den också
 15. -35 finns ju inte på skalan i testet, menar ju 25 kanske? har du dock 25 uppifrån så har du ju 25 i nitrat.