Jump to content

denuo

Medlem
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Mattias
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  Startade 2006
 • Akvarievolym
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. denuo

  Tips på kort doppvärmare

  Kolla Aquael Easy Heater: http://www.aquael.com.pl/en/products/akwarystyka/grzalki/80-easyheater#specifications
 2. denuo

  Bra led för 300L

  Kolla Köp & Sälj här på forumet så kan du säkert hitta en bra LED-lampa till vettigt pris om du vill spara pengar! Det finns LEDs från både Maxspect, Kessil, AI, Pacific Sun m.m. ute där nu som är bra märken.
 3. denuo

  151-720 liter Red sea reefer 250.

  De flesta pumpar brukar ju bli tysta efter någon vecka om de inte är det från början. Så har det vart med mina streampupar iaf...
 4. Jag har ju ingen egen erfarenhet av detta kar. Men kolla t.ex. denna tråd så beskrivs problemet... http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?49588-Thells-360-Liters Jag tycker inte det verkar riktigt genomtänkt om det första man måste göra är att börja bygga om det. Men för den händige kanske det är en enkel sak =)
 5. Har också funderat på detta kar och försökt läsa på lite om det. Vad jag förstått så är inte avrinningen helt tyst av sig självt utan kräver lite modifiering (?). Sen är det ett rör ned så om röret sätts igen finns ingen evakuering (?)... Mr Murphy slår väl till för eller senare... Inget osmosfack i sumpen men plats finns ju bredvid. Belysningen bör väl uppgraderas också beroende på inriktning. Jag tycker Eheim´s saltvattenskar och Red Sea Reefer ser bättre ut. Men är ju dyrare.
 6. Vet ej, men en "glasmästare" byggde mitt förra akvarium och det blev supersnyggt. Beror kanske mer på hur kompetent man är?
 7. denuo

  Jewel vision 260L

  Juwel gör väl OK akvarium men de är väl främst gjorda för sötvatten. Men som de säger så kan du stoppas i en intern skummare (typ tunze 9004), skaffa några streampumpar och byta ut belysningen så kan du köra saltvatten. En bättre idé är att köpa ett akvarium gjort för saltvatten från början. Kolla på Red Sea´s akvarium eller Eheim för saltvatten. En annan bra idé är att besöka de mer renodlade saltvattensbutikerna i Stockholm och höra vad de har att säga (Triton akvarium eller Aqua Stockholm). Lycka till =)
 8. denuo

  Nano Mattias 70 liter

  Då var detta kar avvecklat och sålt pga en kommande flytt! Jag hoppas det blir plats för ett större akvarium i nya lägenheten =)
 9. denuo

  Nano Mattias 70 liter

  Film!
 10. denuo

  Nano Mattias 70 liter

  Lite uppdatering efter ca 16 mån sedan jag startade denna burk. - Euphyllian jag köpte dog och blev snabbt överväxt av xenian. - Min cirkulationspump, Tunze 6025, började krångla lite oroväckande vid vattenbytena (svår att få igång efter stopp) så jag bytte ut den mot en Tunze 6020. - Någon snigel har dött så ska väl skaffa några fler! Annars rullar det på med veckovisa vattenbyten och regelbunden rensning av xenia....
 11. denuo

  Butiker i Stockholm?

  Jag var där för ca ett år sedan då var det igång med lite saltvattensfiskar på Korallrevet!
 12. Supersnyggt! Tar ytterfiltret vatten från avrinningen eller direkt från karet?
 13. denuo

  151-720 liter Eheim incpiria

  Vet ej, men det finns några scubaline här på guiden (är det mer än designen som skiljer?)... spanar också lite på dessa kar och de ser ju rätt OK ut =)
 14. denuo

  Cirkulation i Trigon 350

  Hej! Det är bra med rejäl cirkulation så jag tror du kan dra på med mer än 3*2500l/h i en burk på 350liter. Tänk också på att flödet minskar när pumparna blir skitiga med tiden... Pumparna från Tunze är både bra och tysta (enligt min erfarenhet), och hade inte pengarna styrt att jag valt någon av de som går att styra med en kontroller så man får varierat flöde. T.ex. 2-3st Tunze nanostream 6095 + kontroller.
 15. denuo

  151-720 liter Tips på akvarium sökes.

  Har du kollat in Eheim´s burkar? De finns i lite olika mått och verkar ha en mycket bra och tyst ytavrinning samt välplanerad sump. https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/marinewater-aquariums Trition i Stockholm bygger kar enligt önskemål, t.ex. så här: http://admin.getanewsletter.com/t/v/3_MzIwNDQ0NDIz/
×