Jump to content

denuo

Stödjande medlem
 • Content Count

  343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

About denuo

Profilinformation

 • First name
  Mattias
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  Startade 2006
 • Akvarievolym
  -
 • Akvarie mått
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Namnet på denna tråd passar bra även för min fråga så jag lånar den Vilken Osmos är det man ska köpa (eller inte köpa) 2021? Har kollat runt lite och väljer mellan dessa (de dyrare varianterna har jag av ekonomiska skäl valt bort): - D-D osmos - Tunze RO Station - Aqualight Picobello - Aqualight Osmos ST (andra förslag?) Alla dessa verkar även ha ersättningsfiler att köpa, vilket såklart är bra.
 2. Swishat 26/4 ej fått stödjande Mvh
 3. Ja lite Hightech kanske, men mindre antal prylar iaf I ett gammalt akvarium för länge sedan hade jag påhängsskummare, vilket fungerade bra men kändes som en tickande bomb var gäller läckagerisken. Men ja annars är jag också lite fundersam kring risken för syrebrist nattetid. Frågan är om man kan ha t.ex. Tunzes minsta innerskummare, 9001, och få tillräcklig syresättning nattetid? Även om den volymmässigt blir underdimensionerad. Vill ju helst inte ha några onödiga ljud från karet eller mikrobubblor... alltså helst ingen skummare alls... Men tål att tänkas på.
 4. Hej! Jag planerar att starta ett nytt saltvattensakvarium, efter några års uppehåll. Mitt förra kar var på ca 70 liter och enbart med bra cirkulation, värmare, bra belysning och automatiskt påfyllning av avdunstat vatten. Vattenbyte gjordes med 15-20% av volymen med kanske 2-3 veckors mellanrum. Innehållet var ca 10kg levandesten, enklare koraller (skivanemoner, nån mjukkorall, stjärnpolyper), 2 fiskar och några räkor, eremiter, sniglar. Funkade jättebra och efter något år hade det växt till sig bra utan missöden. SÅ nu funderar jag på att starta ett saltvattensakvarium med sa
 5. Kolla Aquael Easy Heater: http://www.aquael.com.pl/en/products/akwarystyka/grzalki/80-easyheater#specifications
 6. Kolla Köp & Sälj här på forumet så kan du säkert hitta en bra LED-lampa till vettigt pris om du vill spara pengar! Det finns LEDs från både Maxspect, Kessil, AI, Pacific Sun m.m. ute där nu som är bra märken.
 7. De flesta pumpar brukar ju bli tysta efter någon vecka om de inte är det från början. Så har det vart med mina streampupar iaf...
 8. Jag har ju ingen egen erfarenhet av detta kar. Men kolla t.ex. denna tråd så beskrivs problemet... https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?49588-Thells-360-Liters Jag tycker inte det verkar riktigt genomtänkt om det första man måste göra är att börja bygga om det. Men för den händige kanske det är en enkel sak =)
 9. Har också funderat på detta kar och försökt läsa på lite om det. Vad jag förstått så är inte avrinningen helt tyst av sig självt utan kräver lite modifiering (?). Sen är det ett rör ned så om röret sätts igen finns ingen evakuering (?)... Mr Murphy slår väl till för eller senare... Inget osmosfack i sumpen men plats finns ju bredvid. Belysningen bör väl uppgraderas också beroende på inriktning. Jag tycker Eheim´s saltvattenskar och Red Sea Reefer ser bättre ut. Men är ju dyrare.
 10. Vet ej, men en "glasmästare" byggde mitt förra akvarium och det blev supersnyggt. Beror kanske mer på hur kompetent man är?
 11. Juwel gör väl OK akvarium men de är väl främst gjorda för sötvatten. Men som de säger så kan du stoppas i en intern skummare (typ tunze 9004), skaffa några streampumpar och byta ut belysningen så kan du köra saltvatten. En bättre idé är att köpa ett akvarium gjort för saltvatten från början. Kolla på Red Sea´s akvarium eller Eheim för saltvatten. En annan bra idé är att besöka de mer renodlade saltvattensbutikerna i Stockholm och höra vad de har att säga (Triton akvarium eller Aqua Stockholm). Lycka till =)
 12. Då var detta kar avvecklat och sålt pga en kommande flytt! Jag hoppas det blir plats för ett större akvarium i nya lägenheten =)
 13. Lite uppdatering efter ca 16 mån sedan jag startade denna burk. - Euphyllian jag köpte dog och blev snabbt överväxt av xenian. - Min cirkulationspump, Tunze 6025, började krångla lite oroväckande vid vattenbytena (svår att få igång efter stopp) så jag bytte ut den mot en Tunze 6020. - Någon snigel har dött så ska väl skaffa några fler! Annars rullar det på med veckovisa vattenbyten och regelbunden rensning av xenia....
×
×
 • Create New...