Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Henric

Medlem
 • Antal inlägg

  1 061
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  3

Allt postat av Henric

 1. Ska göra rent skummare. Ogräs ättika på biltema är billigare än på Ica. Är det någon som testat?
 2. Men om den totala kvävenivån ligger längst till höger och de har ett refernsvärde så betyder det ju ändå att det ä för högt enligt tritons rekommendationer. Om sedan fosfat är högt också så går det ju dra slutsatser. Men ändå behöver man inte ta hänsyn, fast då kanske det inte är så stor mening o betala för ett test.
 3. Såg på Youtube hur det hänger ihop. Det röda strecket är det som är när värdena är rätt i förhållande. Men talar inte om nivån.
 4. Ok, ungefär 4,5 för högt Tnb. Ok Lasse har en linje precis i ovankant på nitrat och fosfat betydligt högre och kol betydligt lägre. Vad kan linjen betyda? Är det bara ett förhållande som visas och Tnb säger att det är hög nitrat enligt tritons sätt o tänka?
 5. Om du Doserar 2ml/dygn så blir det svårt o dela upp på många doseringar. Måste innebära att du har få förbrukare. Lättare när du kommer upp på lite större doser.
 6. Låter helt otroligt att ni förbrukar mest under natten. Jag har kört Alkatronic i snart ett år och jag doserade 24ggr dygn och doserade 62ml under fullt ljus och 16ml under natten när jag körde balling
 7. 151-720 liter

  Spännande Lasse. Första jag ser. Hur ska man göra en analys? Vad betyder de olika värdena?
 8. Ska bygga om ett fack i sumpen till ett refugium. Hur gör man på bästa sätt för att algerna inte ska åka med till nästa fack? Är överringskam bra, eller behövs inget mer än glasskivan?
 9. Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande?
 10. Tack!
 11. Ok, räcker det eller behöver jag göra något mer?
 12. Kör samma mängd
 13. 721-1199 Liter

  Har börjat planera för ett större kar. Det nuvarande på 350 liter börjat bli trångt så jag funderar på 700-1000 liter denna gång. Jag har pratat med Majornas glas och fått lite prisuppgifter men vill gärna ha något att jämföra med. Jag vet några som har köpt i Tyskland. Har ni några bra tips? Hittade denna på ebay: http://www.ebay.de/itm/Aquarien-komplett-Super-Sonderangebot-Versand-kostenlos-/130975103623?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&var=430186328283&hash=item1e7eb97a87 Tyvärr så är det inte riktigt de mått jag vill ha. En bild på mitt nuvarande
 14. Jag har kört en hybridramp i ca 3 år nu. Jag kör den på 100%. Jag tror om jag hade kört den på 100 från början så hade jag säkert grillat mina koraller. Jag tror att clustertekniken är förödande för led då mitt i clustret blir väldigt varmt och då mattas leden. detta är bara en teori, och då undrar jag om någon har sett mätningar på belysning när de är nya och när de är några år gamla
 15. 721-1199 Liter

  Min PS-ramp är på 4x145 led och 4 80w t5. Och ytan den ska belysa är 1900x70. Skulle behöva mer ljus i alla kanter. Tack också för din kommentar om karet.
 16. Nä fel är det inte det jag är ute efter. Det är om de mattas av med tiden. 50 grader är ju ok temp. Jag är uppe i 63 grader, på kylfäns
 17. 721-1199 Liter

  Karet tuffar på bra. Börjar närma mig målet. Nu hoppas jag bara att ljuset räcker till
 18. Det är bra tryck i de armaturerna. Kolla på bulk reef supply när de testar de lamporna. Testa två lika koraller där du sätter den ena i fullt ljus och den andra på botten med betydligt mindre ljus och se vad som händer. En Acropora givetvis.
 19. Att man får Kaliumbrist varje gång efter ett test, kan ju vara så att saltet man byter vatten med har lågt Kalium
 20. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 21. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 22. Var har de varit o kontrollerat?
 23. Du ska inte prova dog fram. Kan ju gå sönder. Skriv till deras support är bäst
 24. Skulle vara intressant om ni kunde testa axilur. Typ olika styrkor mm. just nu så är det bara gissningar på hur mycket som krävs.