Gå till innehåll

mikoto

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    4 148
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    50

Statusuppdateringar postat av mikoto

  1. mikoto

    Det är ju egentligen ebay som gäller om man vill bygga själv. Här är en bra affär: http://stores.ebay.com/acrc/category2095454018-/_i.html?_fsub=2095454018&_sid=167758548&_trksid=p4634.c0.m322

    Annars är rapidled populära: http://rapidled.com/ De har färdiga kit bla med allt man behöver. Det behövs bara en lödkolv för att montera ihop det. Vissa av deras kit behöver inte ens lödas. Till exempel detta kit: http://www.rapidled.com/plug-and-play-biocube-14-dimmable-retrofit-kit/ Men här är det många små dioder. Det ger ett jämnare och oftast mer energieffektivt ljus, men det blir nog ett våldsamt stort bygge till ditt kar.

    Det finns stora dioder på 50W och liknande, de är mindre effektiva och har kortare livslängd. Men de förenklar bygget kraftigt och är därför intressanta.

    En fördel med att köpa en färdig ramp är att många av de kan programmeras med dimnings funktion. Det har jag sämre koll på hur man löser med hemmabyggen, även om det såklart går.

  2. Tackar, här ska byggas!

  3. Det blir nog perfekt! Det ska gå att lösa. Du kan skicka till telefonnummer i PM till mig om du vill så har vi det om det skulle behövas.

  4. Söndag, hmm. Kanske kan gå då. Får nästan återkomma om det, men jag är helt ledig varje dag nästa vecka så om du har tid då så kan vi nog ta det precis när det passar dig.

  5. Jag jobbar till halv fyra tyvärr så förmiddagen blir svår. Men eftermiddagen är fri.

  6. Hej, jag fick tips att du kunde veta hur en G23 typ armatur för kompaktlysrör ska kopplas, stämmer det tro?

    Så som jag förstår det så har kompaktlysrören en stark likhet med vanliga lysrör med glimtändare. Fast de kompakta har inbyggd glimtändare. Om det stämmer alltihop så behövs väl bara en reaktor/ballast till för att driva lampan?

    Eller har jag fått allt fel :-) Det är lite djungel över infon man hittar tycker jag på nätet. Hittar inga armaturer eller likande heller att plocka isär och studera...

    Mvh Daniel

×
×
  • Skapa Ny...