Jump to content

niklas_r

Medlem
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Niklas
 • City
  Göteborg
 • Akvarievolym
  200
 • Akvarietillverkare
  Deltec

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, Funderar på att ta bort mittstaget på mitt deltec akvarium. Staget är ca 12cm brett och blockerar ett av ledklustren i belysningen. Akvariet är byggt i 7mm glas och vattendelen är 100*45*46 cm. Skulle det fungera om jag byter mittstaget mot två glaslister på 90cm som jag sätter mot fram och bakrutan? Någon som gjort något liknande på ett Deltec micromarine? /Niklas
 2. Inget nytt på FB-sidan, blir till att beställa lite vanliga tester igen. Någon som hört något som inte står på FB?
 3. niklas_r

  AC-RC:s LED-spotlight, 18w

  Tack Rasmus! Det är standard 112L 80x35x40. Blir till att beställa 2st med armar och testa. Skall jag köra på Lasses setup eller borde jag öka delen blåa till fraggkaret?
 4. niklas_r

  AC-RC:s LED-spotlight, 18w

  Nu när ni kört dessa ett tag tror ni det skulle funka med 2st för ett fraggkar på 112l
 5. niklas_r

  Går i saltvattenstankar!

  Ett alternativ om man inte vill borra i akvariet är att dela av akvariet med en glasskiva och på så vis få en intern sump.
 6. niklas_r

  Går i saltvattenstankar!

  Jag hade försökt få tag i en begagnad ramp med 4 x54w t5, dessa går att få tag i billigt nu när många byter till led. Med 208w på 240l kommer du kunna ha det mesta. Med en ny ramp kan du också välja bland flera rör för att få det ljuset du vill ha. Har du kvar juwelbelysningen är du låst till vissa rör då de inte använder rör med standard t5 längd.
 7. niklas_r

  Maxspect Razor 160W 10k

  Då är det bara att vänta lite till, men det låter lovande.
 8. niklas_r

  Maxspect Razor 160W 10k

  Någon som har information om det är någon lins-fri lins på gång? Känns lite surt att fortfarande ha den nerpackad och köra med gamla t-5 rör
 9. niklas_r

  Maxspect Razor 160W 10k

  När jag har den långt ner så blandas inte ljuset till en färg, är lite svårt att förklara. Jag får olikfärgade områden på botten/stenarna och dessa blinkar beroende på ytrörelsen. Höjer jag armaturen mycket så får jag inte samma problem. Jag har bara 45 cm vattendjup. Jag vill gärna ha armaturen långt ner. Tror ni jag kan få bort effekten eller minska det om jag kör lister fram och bak med cree rb med 120 graders linser. Tänkte eventuellt vinkla dem lite mot mitten. Någon som vet om det skulle fungera?
 10. niklas_r

  Maxspect Razor 160W 10k

  Tack Petter! Då blir det att testa om jag kan få bort lite av effekten genom lister med dioder som har mer spridning. Jag vill ha min ca 60cm över botten.
 11. niklas_r

  Maxspect Razor 160W 10k

  Ni som kör med Razor från Maxspect, vilket avstånd har ni från armaturen ner till botten? Jag testade min över mitt Deltec Micro-reef och upplever en kraftig discoeffekt. Det är väl så att jag har den för långt ner helt enkelt eller att mitt låga vattendjup (45cm) ställer till det. Tror ni det hjälper om man sätter en list i framkant och en i bakkant med några cree rb och vinklar listerna lite mot mitten. Vill gärna ha armaturen långt ner men det kanske blir att spara den till nästa projekt.
 12. niklas_r

  Barracuda:)?

  Har du möjlighet att lägga upp en bild på den?
 13. niklas_r

  Styrsystem Giesemann G-tron

  Någon som kör med akvariedatorn från giesemann? G-tron heter den och har likheter med profilux vad jag kan se.
 14. niklas_r

  151-720 liter Acuario's 600L akvarium

  Lika fint varje gång du lägger upp bilder. Har du några bilder på ditt andra kar Jörgen?
 15. niklas_r

  Styrsystem Reefkeeper styrsystem

  Du har helt rätt Stig! Är produkten inte gjord för att fungera med 230V så skall den inte kopplas in till våra vägguttag.
×