Jump to content

Fluval_Robban

Medlem
 • Posts

  326
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Robert
 • City
  Sävedalen
 • Antal år inom saltvatten
  3 år
 • Akvarievolym
  275 L + 80 L SUMP
 • Akvarie mått
  100x50x55cm
 • Akvarietillverkare
  Akvastabil
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  200W Zetlight ZT6600
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Vertex Omega 130
 • Antal år inom sötvatten
  Hela livet
 • Storlek på sump
  80 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fluval_Robban's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

22

Reputation

 1. Hej alla Har varit borta ett tag men är tillbaks igen med ett nystartat kar Har kommit över två stycken Lumini Asta 120 och jag undrar om det finns någon tillgänglig styrning till dessa som är värd att köpa? Eller om dom går att styra med nått annat kanske? Är ute efter timer med sunrise typ Oklart också vilken typ det är, hittar en massa varianter... vet att dom är tillverkade enligt lappen på 2020-07. Googlat mig fram till en WIFI enhet som inte går att köpa och jag hittar inte ens app:en heller så det känns lite oklart hehe Alt tips på en ny armatur som det går att köra sunrise, weather etc. spanat in Maxspect RSX men det finns säkert fler
 2. Hej Robban, är intresserad av ditt Juwelkar, kan du vänligen kontakta mig. Swedreef. 

 3. Du missuppfattade min fråga! Själva sumpen vet jag alla mått men det gällde överinningen?! ;);) vad har man för mått på springorna så vattnet smidigt rinner igenom men inget skräp åker med.
 4. Hej Alla;) Tänkte bygga en sump i mitt nanokar... typ Blenny stile. Ska skära ut alla delarna i svart plexi på lasern vi har på jobbet men undrar lite om mått på överinningen? Vad har ni för mellanrum på springerna, hur många, hur långt under ytan går dom etc. vad bör man tänka på??
 5. Ok tack:) det kör vi på då...
 6. Hur länge bör jag pausa Lasse då?? Lite osäker på under hur lång tid som man ska acklimatisera i detta fall...
 7. Tänkte höra vad ni andra tror om detta projekt att försöka acklimatisera två hajmalar (Arius Jordani) till saltvattensmiljö utan att bedriva ett seriöst djurplågeri;) Enligt uppgift är dom vildfångande i bräckt vatten och jag har under en månads tid haft en salthalt på (2 gram / liter), nu har jag börjat öka med 1 gram / per vecka och är uppe i 10 gram / liter nu. Än så länge har jag inte upptäckt något, dom äter, växer, vilar och simmar som dom brukar!?;) "They live in both freshwater and saltwater at various points in their life, therefore they may be acclimated into a saltwater aquarium. At the beginning a 2% salt arrangement can be added for keeping adolescent Columbian Sharks, as they develop, they can be gradually accustomed to a complete marine environment"
 8. Det fungerade väldigt bra tackar-Tummen upp
 9. Ok:) blir till att testa detta, köper någon billig pump och lite vadd:)
 10. Köpte vit levande sand men vet inte om jag klantade mig lite? Det är ett nystartat kar 200L+60L sump men sänkte i alla fall ner påsen till botten och klippte upp den, extremt grumligt vatten ändå och väldigt finkornig sand... förstår inte hur jag ska kunna köra med en streampump nu det kommer virvla nått vansinnigt känns det som:( Igår såg jag inte inte ens igenom karet idag har det lagt sig rätt mycket men fortfarande lite grumligt! Ska jag skita i det eller funkar det med sand om man låter de sjunka ner helt??? Eller kan man få bort det där värsta finkorniga?? Dock var det väldigt snyggt med sån sand...
 11. Börjar bli dags att fylla upp mitt Akvastabil mark II 275L saltvattensakvarium för nu är tekniken på plats och kablar dragna:) Klurar dock på en sak, enligt manualen så ska man sätta fast medföljande möbeltassar under akvariet, alltså mellan botten och bänken. Saken är att akvariet vilar på sina 4 plasthörn och själva glasbotten är ca 5mm ifrån bänken, tassarnas funktion förstår jag inte dom håller inte upp den vikten ändå om glasskivan skulle svikta och det är det som är min fråga, glasbotten måste väl klara vikten så som det är byggt eller ska man palla under nått där som täcker upp dom 5mm???
 12. Löste sig:):) Det sitter en liten vridpotentiometer som knappt syns på sladd-dosan till pumpen, denna FINNS inte med i manualen??? Och den stod på "noll" nu fick jag en väldans fart på pumpen ja ja konstigt men ok nu fungerar det i alla fall:):)
 13. Fick hem min returpump från Tunze idag men det känns som det är nått som är fel?? Det är den elektronisk styrbara 1073.05 (900-3000L) * För det första så fick jag bara en känsla av att det där är inte 3000L/h när jag körde den på max * För det andra så vibrerar den ganska mycket?, dock så är dämpkuddarna grymma så det märks inte i det fallet men ska den vibrera så mycket?? * För det tredje så levererades den med 12V pluppen i adaptern och med den så fungerar den inte, den bara startar till snabbt och sen slutar pumpa. Med 18 och 24V fungerar det dock fast det känns inte som om den pumpar rätt mängd?? Nån som har en eller några tankar om detta, eller har jag missat något:(
 14. Ställer alltid ner maxeffekten på mina ramper, nånstans i bakhuvudet tänker jag att sakerna håller bättre om man inte maxar hela tiden och risken för övertemp på dioderna minskar;);)
 15. Söker en liten nano belysning för saltvatten till min dotters lilla 10L kar, kör tillfälligt med en Leddy 6W 8500k men vill givetvis ha minst 10-12k och lite blått;) Finns massor ser jag men dom flesta butiker är värdelösa på att speca nått? karet är 20x20cm
×
×
 • Create New...