Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

hansson_1985

Tunze 6105 pump

2 inlägg i detta ämne

Hej!

 

Är det fler som har nya 6105 med egen styrning till varje pump.

 

Jag upplever att den låter en hel del. Kan vara för att den är ny då mina gamla 6105 som är ca 7 år går nästan ljudlöst på 13000L/h. 

Känns som att den bara är styrbar mellan 0-50% och mellan 50-100% ökar inte pumpen nån ting fast lyset/dioden över i styrka. 

 

Har mailat Tunze och frågat så får sa vad jag får för svar men kunde vara kul att höra om det är fler än jag som har problem. 

Tunze är kvalite enligt mig och det känns som att dom har tappat kvaliten på den nya modellen. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur länge har du haft den nya, det kan ta ett par månader innan de kört in sig. Kolla även att det inte finns luft i impellerschaktet, bäst är att montera impellern under vatten. Det skulle även kunna vara något fel på själva impellern, de är inte så dyra så det kan vara värt att prova att byta den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu