Jump to content

hansson_1985

Medlem
 • Content Count

  1,276
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by hansson_1985

 1. Ja det ser ut som en platt mask med klyvd stjärt. Men tror inte det är platmask. dom går inte på mina acro iallafall. Har erfarenhet av platt mask sen förut men aldrig i mitt eget.
 2. Vad är det här för sak? Hela rutan är full av dom. Nån sorts snigel som glider runt på rutorna. //Johan
 3. Hej! Har testat mitt osmosvatten hos ATI-lab och får svar att det innehåller: Copper 1.5ug/l Zinc 0.73ug/l Silicon 163.7ug/l Lithium 3.2 ug/l Är det nått jag ska vara orolig för? Det var ett tag sen jag bytte filer i SpectraPure Maxcap (osmosfiltret) så det kanske är läge. I karet ligger koppar på 5.22ug/l. Jag tillsätter AF produkter som säkert innehåller endel koppar. Mvh Johan
 4. Hej! Är det fler som har nya 6105 med egen styrning till varje pump. Jag upplever att den låter en hel del. Kan vara för att den är ny då mina gamla 6105 som är ca 7 år går nästan ljudlöst på 13000L/h. Känns som att den bara är styrbar mellan 0-50% och mellan 50-100% ökar inte pumpen nån ting fast lyset/dioden över i styrka. Har mailat Tunze och frågat så får sa vad jag får för svar men kunde vara kul att höra om det är fler än jag som har problem. Tunze är kvalite enligt mig och det känns som att dom har tappat kvaliten på den nya modellen.
 5. Kul att höra. Då kanske man vågar sig på lite kejsare.
 6. Bjuder på en bild när det är lite mera klart.
 7. Ser att du har en maxima. Har du bara en diacanthus eller har du fler kejsare? Har kejsaren visat nått intresse för maximan. Står i valet av fisk till nya baljan som passar bra till musslor.. Är lite rädd om min maxima tridacana.
 8. Igår kväll kom karet utan någon som helst förvarning. Tur att man var hemma och kunde ta emot det. Det är extremt fint gjort. Om man ska jämföra med nån ting så är det som att ta emot en BK skummade. Bra inpackad och alla detaljer är det hög kvalité på. Det går inte att jämföra med mitt tidigare kar som är limmat ifrån nån i Stockholm. Hoppas att ATI kan bli klara med rampen så man kan börja få iordning på belysningen.
 9. Japp. Tar fram alla ämnen från en 95x95 furu till luckor. Lite jobb men kul.
 10. Där där va konstigt.. Limmar du kexen så ska det hålla tycker jag. Du kan även borra och dra i en till träplugg längst ner. Var noga med limet och sätt i press. Det klarar du av att göra själv.
 11. Kom lite saker idag med posten från olika ställen. Tack Företagsakvarium för bra leverans! Köpte 10kg korallkross men ser ut som att jag kan behöva 10 till för att fylla min reaktor.
 12. Nyfiken.. ska 5mm lufthålen vara under ytan (ca 2cm) vid drift och sen när pumpen stannar snabbt suga luft?
 13. Ramen till överdelen är klar. Luckor ska hängas i. Nytt bud om karet.. leverans i slutet av nästa vecka.
 14. Bänken är klar förutom målning. En överdel ska byggas. Belysning ska beställas. Blir till en början en ATI T5 8x80watt. Köper till en 4x80watt senare. En rörmotor är nästan beställd för att höja och sänka rampen. Tips på smarta lösningar mottages. Akvariet skulle komma den här veckan till 100% men börjar tvivla på det nu. Vill ha upp det så man kan börja fundera på rör. Kalkriaktorn ska testköras. Vattenledningar dras och avlopp i torpargrunden. Golvet ska förstärkas upp bara för att.. redan cc 300 mellan reglar med 22spån och 28masivträgolv på.. Elektriker lyser med sin frånvaro. Bara lite kvar i centralen kvar. Lite kvar att göra med sumpen men det får bli när rören är dragna.
 15. Har fått lite mera tid i garaget. Fick ihop en tank för vattenbyte på 113L med fack för returpump. Nu återstår det bara en tank för osmos på 200L och kanske en fraggdel om plasten räcker till.
 16. Har fått lite tid i garaget och det resulterade i en sump. Hålbarhetstest är igång.. ser väldigt låvsnde ut. Nu ska jag ge mig på nästa del som blir till vattenbyte och en tank till osmos. Kanske blir ett fraggkar också i plast.
 17. Kom en bit i sumprummet igår också. Lite småpill kvar sen vill jag få in sumpen och upp med karet så men ser om det blir som man tänkt sig.
 18. Håller på med sumpen. Väntar bara på lite delar till min fräs...
 19. Boxen blir 1100mm och jag kör med en 160x1100x15mm skiva i boten som får agera stag. jag tänkte borra hål i sidan istället så har staget/boten kvar all kraft. ytavriningen bil 660mm lång och centrerad så det bör väll gå bra att köra vågor i karet om man vill?
 20. Hej! Jag skulle vilja ha avriningen längs hela baksidan men är begränsad av en vägg som går ut 25cm. Behöver säkert inte ha nån list vid kammen nu när jag förlängs avriningdboxen som tar upp all kraft men vill gärna ha list runt karet på dom andra sidorna. Det blir en hel del plask och stänk när man matar stora fiskar som stänker över och man får en rand med saltvatten längs hela rutan. Känns tryggt att ha den där. Det kommer även att byggas en överdel med stora luckor så man lätt kommer i karet. Kommer även att ha full tillgång från baksidan av karet där jag sköter allt slabbande med vatten och matning. Ritar ett nytt förslag ikväll på karet!
 21. Det var en mycket bra idé! Men vad tror du om karet i övrigt. Tänkte köra med 15mm glas alla sidor och även 15mm i listen som är 80mm bred. Borde vara mer en tillräkligt.
 22. här kommer en ny lösning. nu är det boxen som kommer att ta upp större delen av kraften. det övre staget är mest till föra att hålla fisken på rätt sida om glaset.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...