Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

MattiasN

Aqua Care 2000v inställning

6 inlägg i detta ämne

Har uppgraderat från AC 1000v till en 2000v som jag just håller på och köra igång. Hur har ni andra som kör med den (det finns ju några till här på SG) ställt in den? Hur har ni ställt kranarna? Skillnaden mot 1000v är väl främst kranen på utloppet, hur har ni den ställd?

Luftinsuget låter betydligt mer på denna, hur har ni dämpat det ljudet? Några tips för att få pumpen att brumma mindre?

Eller rent generella tips kanske? :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bry dig inte om att dämpa luftinsuget eftersom denna skummare har problem nog ändå med att dra in luft. Insugsventilen för luft har jag alltid helt öppet. Inlopp för vatten har jag alltid helt öppet annars så slutar luften att sugas in i skummaren.

Utloppsventilen har jag lite stängd för att få rätt nivå på vattnet i skummaren.

Hoppas att den kommer att fungera bra för dig, för mig har det varit en eländes historia. Blir den bara lite smutsig så slutar den skumma. Jag tror att ett av problemen med denna skummare är att pumpen är för svag.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jag har haft en 1000v innan och den var inte heller helt enkel att justera rätt, men den skummade på bra när den blev rätt inställd. På den fick jag bäst resultat om jag ströp både luft och vatten lite, AC betonar också i bruksen att inte köra genom för mycket vatten. Men det lär väl dröja någon dag innan skummaren kommer igång riktigt så det är väl inte så lönt att hålla på och mickla för mycket redan.

Men jag vill gärna ha fler tips och trix!

Marhag har du fler funderingar? (Hur går det med ditt kar förresten?)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag säger precis som MARHAG ovan; Kör på fullt på inlopp och max på luftventilen, sedan ställer jag skumnivån med utloppsventilen.

Finns två uppenbara nackdelar med dessa skummare:

- Känslig för vattennivå, vilket kan vara nog så irriterande med för hög avdunstning.

- Ingen återcirkulerande design.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För mig spelar dessa nackdelar inte så stor roll, har konstant vattennivå i skummarfacket och det stör mig inte att de inte är återcirkulerande. Däremot är ljudnivån lite irriterande, pumpen brummar ganska mycket trots att den är ansluten med sillikonslang....

Jag testar mig fram med era råd i bakhuvudet!

Något mer?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu