Jump to content

MARHAG

Medlem
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

MARHAG last won the day on March 18

MARHAG had the most liked content!

Community Reputation

56 Good

Profilinformation

 • First name
  Markus
 • City
  Eslöv
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan 2004
 • Akvarievolym
  1900 under omstart
 • Akvarie mått
  220x110x80
 • Akvarietillverkare
  Marin Akvariet
 • Ljusuppsättning
  T5 lysrör
  Metallhalogen
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aquacare
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  250
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  250
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan vara intressant. Har du någon bild? Vad har du tänkt dig för pris?
 2. Hej, letar efter en komplett fabriks byggd MH Armatur 400W. Helst något känt märke som Giesemann eller Aqua Medic men även andra fabrikat är av intresse.
 3. Jag håller med dig gällande avrinningen och det är något jag funderat på mer än en gång. En ide har varit att sätta en rev keramikplatta typ https://www.drakfisken.se/revkeramik/revkeramik-bakgrundsplattor.html Eller som du sa bygga upp med sten där också men jag är rädd det skulle sticka ut mer än jag skulle vilja därav tanken på en platta. En annan att sätta en encrusting montipora där och låta den be ut sig. Jag har sett andra som har fått montipora att växa på på glas men dock inte på en sådan vertikal yta. Så jag har inte kunnat bestämma mig om hur jag ska göra. Men jag håller med dig ytavrinningen är ful som den är...
 4. Det var ett tag sedan jag skrev något i tråden så jag tyckte att det kunde vara dags för en uppdatering. Det har hänt en del sedan senast. Först så fortsatte siffrorna ner till att nolla för NO2, NO3, Po4. Någon Ammoniak eller Nitrit dök aldrig upp som kunde mätas med mina test kit efter ”omstarten”. Detta ledde naturligtvis till den obligatoriska algblomningen och lite annat som behövde hanteras. Det som förvånade mig vad behovet av påfyllning av CA och Mg som jag fick börja fylla på mycket tidigare än jag trodde. Trodde jag skulle behöva när jag började sätta i koraller, men CA förbrukningen var kanske relaterat till mängden levande sten jag har är inte riktigt säker på anledningen men det innebar att jag fick starta upp calcium reaktorn tidigare än jag hade tänkt och börja docera Mg. Började sätta i lite fiskar, och andra levande djur i flera omgångar med någon veckas mellanrum. Dock så fick jag in sjukdom i karet som gjorde att jag förlorade många fiskar och i samband med att detta hände så la HLP pumpen av igen vilket gjorde att jag inte kunde använda mitt UVC filter. Vet inte ifall det hade hjälpt mig, men det hade varit bra att ha det alternativet tillgängligt när detta hände. Efter att ha väntat en och en halv månad så har jag börjat köpa fiskar igen så de tre stackare som överlevde ska få lite sällskap i 1900 liter saltvatten och satt in ett Kenya träd och två skivanemoner eftersom jag tröttnade att bara titta bar sten...
 5. Vad är det för watt på MH lamporna? Pris?
 6. Ja en del var blöt hela tiden den som låg i facket för LS i sumpen t.ex. Men den är runt 20% av all stenen i systemet. Till själv akvariumet så hade jag för blandat så hade jag förblandat 400 liter nytt saltvatten vilket var max vad jag kunde förvara. Resten av vattnet som akvariet behövde tog en vecka att få fram så större delen av stenen i väggen torkade ut i mer eller minder omfattning. Men du har kanske rätt tillräckligt mycket bakterier överlevde kanske inclusive den bakteriekultur som var i saltet för att hantera det hela. Jag blir bara lite misstänksam när värdena är bättre än vad jag hade väntat mig. En annan possitiv nyhet, jag fick igång en av HLP pumarna igen! Den har gått ett halvt dygn nu, vi får hoppas att den håller ihop ett tag till...
 7. En del av stenen var torr under några dagar vilket borde orsakat död i den stenen och det borde ha startat en cycle från Amoniak till Nitrit till Nitrat När den blev våt igen. Och det har gått så fort att där inte var något spår av Nitrit, vi pratar typ 4 dagar.
 8. Efter omstarten har jag börjat köra mina vecko tester av vattnet. Jag väntade mig inte så mycket så är tidigt men värdena förvånade mig lite. Amoniak 0 Nitrit 0 Nitrat 2,5 Kan tanken ha gått igenom upstarts cyklen redan? Eller har den inte kommit igång? Förväntade mig faktiskt lite Nitrit i det här läget.
 9. En sak som jag glömde nämna var att de sista original Deltec HLP pumparna har lagt av nu under sommaren. Akvariet har varit uppe i runt 13 år och pumparna har gått 24/7 under denna tiden så det får väl räknas som ok. Så det får bli nya Deltec pumpar igen….
 10. Här är en bild från sidan också. Här kan man se djupet som jag försöker bygga upp i inredningen. Har gjort en liten "tunnel" till fiskarna också. Förhoppningsvis blir det riktigt bra med lite koraller på plats.
 11. Hej, det var ett tag sedan jag skrev något i denna tråden men det finns en anledning. Som jag har varit inne på tidigare i tråden så funderade jag på att göra om denna uppstart. Så i våras så tog jag beslutet att lämna akvariet som det var under sommaren med det stora fosfat filtret med 5 liter media. Nu när hösten har kommit har mediet blivit mättat men läckaget av fosfat verkar nu ha sjunkit till en minimal nivå. Så nu tar vi nya tag. Jag var inte riktigt nöjd med inredningen, och i samband med att i princip allt vatten har byttes ut så kom mer sten i och gammal flyttades runt. Detta har gjort att jag har skapat ett mini rev mitt i mellan front glaset rev väggen som jag murade upp innan. Tanken är att detta kommer att ge ett större djup i akvariet med koraller på olika avstånd från front rutan. Här är en bild på hur det är upplagt nu Den stora frågan nu är hur uppstarts cyklen kommer att se ut. Stenen har inte blivigt torr och en del av stenen har inte varit torr. och saltet jag använder denna gången har bakterie kultur i sig så detta kommer antagligen också att påverka uppstarten.
 12. MARHAG

  Live Rock Enhance

  Var bor du? Har inte hittat det i den lokala handeln eller i någon webshop.
 13. MARHAG

  Live Rock Enhance

  Funderar fortfarande på att prova det på min sten innan jag gör om uppstarten av mitt akvarium. Men har inte testat det ännu. Har hört runt lite med olika butiker men ingen av deras leverantörer har det i sortimentet när jag kontrollerade I våras. Men jag får nog beställa det från utlandet ifall jag bestämmer mig för att testa.
×
×
 • Create New...