Jump to content

Matt_HiHat

Medlem
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Matt_HiHat

 1. Hej!

  Kul med folk i Gävleborg!

  Är själv gammal saltakvarist som funderar på att ta upp hobbyn igen. Vet du hur det ser ut med utbudet på salt i Gävle? Säljer/tar nån hem saltvattensdjur där? Håller folk på med SPS'er?

  Tänkt bara kolla av hur läget ser ut ifall man skulle starta igen.

  Ha det bra!!

 2. Ser kanoners ut som alltid Steve!
 3. Matt_HiHat

  Grotech tec 3

  Jag tänkte om du har den gamla modellen och fyller typ glas med vattnet. Den gamla modellen doserar med fasta tidsintervall så då får man mäta efter varje dosering, vilket blir tjatigt då det kan bli mitt i natten.
 4. Matt_HiHat

  Grotech tec 3

  Har man en gammal modell som doserar efter vissa fasta tidsintervall så får man ju även ta med avdunstningen i uträkningen.
 5. Har doserat i lite mer än en vecka nu ungefär och ser skillnad. Mer rosa ljusa färger. Har doserat i aminosyror också så det kan ju också bero på det.
 6. Matt_HiHat

  Zeofilter !

  Om du bara ska ha ett 120 liters så lär du ju inte behöva mycket zeosten. Tror att en strumpa med stenen skulle räcka om du skakar den en gång om dan eller nåt.
 7. Hehe, lungt det, förstod det Har börjat dosera nu, får se om det blir nåt resultat. Tycker mig se en liten skillnad nu efter två-tre dagar. Tror ni man kan tillsätta aminosyror och Stylo-pocci glow om man kör med Algenex föresten? Står att man inte ska dosera i spårämnen under tiden. Isåfall får jag pausa doseringen när jag kör igång.
 8. Ja, fast det var ju inte riktigt det jag menade hehe. Blev bara nyfiken på vilka doseringar som funkar då det finns flera anvisningar. Inget illa menat
 9. Det som står på flaskan är ju säkert minsta doseringen också, har för mig att vissa av KZ-produkterna har det så.
 10. Hehe, ja tittar man på hans kar så verkar det ju så Blev bara lite konfunderad då det på flaskan stod 1 droppe/dag/100l och på Teds hemsida den andra doseringen. Nån som vet om Teds dosering funkar?
 11. I tråden här skrivs det att det ska vara 1 droppe/dag/100l. På Ted's sida står det så här: "Speciellt framtagen för att intensivera färgsättning av korall av arterna Seratiopora, Poccilopora och Sthylopora. Dosering: 2 droppar per 100 liter dagligen. Vid start av användande av substansen kan man de första 7 dagarna dosera dubbel mängd tills korallen är helt utfärgad." Funkar det att köra så med, alltså 4 droppar/dag/100l till en början?
 12. Misstänkte att jag skulle behöva en ny rotor först (för hiskliga 700-800 spänn) innan jag verkligen tog mig en titt på pumpen. Det är som Dennis säger, bussningarna hade torkat ihop och slitit på själva axelinfästet så att det är ojämnt. Hoppas på mindre oväsen med reservpumpen nu, hade riktig tur som fick tag i en.
 13. Har fått fatt på en begagnad reservdelspump (nån dag använd bara) som jag ska köpa istället för en helt ny. Reservdelspumpen går ny på ca 1300 spänn. Impellern kostar ny hela 700-800kr!
 14. Jag snackade med Triton om vilken pump det var, men det är fortfarande lite oklart. Är du säker på att det ska vara en 2000/1. Den pumpen drar hela 38w medan hela skummaren i sig i Deltecs manual drar 17w. Den vanliga Aquabeepumpen (alltså Aquabee up 2000) drar 18w. Tycker det låter rimligare att det ska vara up 2000 pumpen istället då wattantalet stämmer någorlunda överens med det antal skummaren är spec'ad för. Fast man kan ju aldrig riktigt veta Nån som köpt en ny pump till mce600 och besitter information?
 15. Blir nog en ny pump. Beställer en Aquabee up 2000 idag. Få se om det blir nån skillnad.
 16. Är också nyfiken på detta medel. Ska man alltså göra som du sa Ted och dosera så hela tiden, alltså dosera i tio dagar och sedan pausa i tre veckor och upprepa hela proceduren igen. Nån som har testat detta medel och har erfarenhet eller ev. före- och efterbilder?
 17. Gör det sakta också. Speciellt om du gör vodka eller nån annan kolkällemetod där det är vanligt att råka "bränna" topparna på koraller vid för hög alkalinitet. På RC är det vanligt med inlägg gällande såkallad "alk. tip burn".
 18. Ska kolla om det är själva axelfästet som gör så att det blir vibrationer. Hade inte tänkt på det faktiskt. Har tyvärr ingen här i trakten som har en sån pump vad jag vet. Typiskt, 700 spänn för en pump, det får nog tyvärr vänta ett tag då jag inte riktigt har råd med det nu. Att få ur pumpen ur skummaren är btw en riktigt pita
 19. Hej! Har tyvärr råkat ut för ett mycket besvärligt problem. Har en begagnad Deltec MCE600 som för en massa oväsen. Den låter såpass att grannarna blir störda (bor i lägenhet) så jag kan inte ha den på. Har försökt med mycket för att få den tyst. Har byggt en Helmholtz resonator till insuget på luftslangen så att den är tyst. Har använt dämpkittet med gummiremsor på sidan av pumpen för att få den att inte ligga mot någon sida i skummaren och "skorra". Har även satt en bit filtermatta på undersidan av pumpen för att hindra att vibrationer sprider sig i skummarkroppen. Har även satt i nya bussningar som håller axeln på plats (tack Triton!). Pumpen för en massa oljud iallafall, den ger även ifrån sig en massa mikrobubblor. Har prövat att ställa in luftmängden hur många gånger som helst. Ser inte heller någon skada på själva axeln på något vis. Hur tysta får ni era MCE600, nån som har den nästintill ljudlös?
 20. Du får även med spårämnen i vätskorna, vet dock ej om de bara finns i en eller i alla tre. Kanske kan vara att tänka på om du ska höja kh mycket och då råkar dosera i en massa onödiga algökande spårämnen också.
 21. Håller med Manne, vet dock ej om man kan kompensera med någon av vätskorna.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.3

  ×
  ×
  • Create New...