Jump to content

Trollsvans

Medlem
 • Posts

  1,045
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Niclas
 • City
  Linköping
 • Akvarievolym
  450ish liter + 112 liter sump
 • Akvarie mått
  143x55x58
 • Allmän beskrivning av dig
  30-årig tokstolle från västkusten, för tillfället arbetandes med trafiksäkerhetsutveckling här i Linköping.
  Övriga intressen är öl, spel, tropiska växter etc, även om det inte blir alltför mycket tid åt nåt av det.
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x110W Maxspect SEMI
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec APF 600
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  35-50 kilo.
 • Storlek på sump
  112 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trollsvans's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Det mesta är kvar. Finns allt från 2 cm fraggar till 30 cm koraller.
 2. Tack tack! Och tack Jani för filmen, fysatiken så bra den blev! Jo, det är skittråkigt att sälja av karet... en del godbitar kommer saknas riktigt mycket. Får ju återkomma när jag har en bättre möjligheter.
 3. Intresset är kvar, det är tid och ork som tryter... och möjligheterna att barnsäkra karet Återkommer garanterat om några år när man har ett hus att ha karet i (dvs ett rum man kan stänga ute ungar från så man får ha skiten i fred ). Freguz: Inte så jäkla svårt egentligen: kör zeo grundkit på kvartsdos (och se till att glömma doseringarna några gånger i veckan), mata både fisk och koraller rejält (pellets, reefpaste, div frysfoder), kolla inte värdena mer än nån gång om året, och pilla så lite som möjligt i övrigt.
 4. Chelmonen blev ganska raskt ihjälstressad av den gule fan, tyvärr. Filfisken funkar finfint dock, går och stryker längs stenarna, eller åker snabbskjuts i utblåsen när den har bråttom. Känns lite surt att sälja allt nu när det blivit skitfint, men måste man så måste man... sluta när man är på topp osv blablabla.
 5. Kolla igenom http://www.liveaquaria.com/product/aquarium-fish-supplies.cfm?c=15, det finns mycket ögongodis och är hyfsat vettiga tips och storleksangivelser. Kan rekommendera Nemateleotris magnifica/decora (dartfish), riktigt charmiga små rackare, och håller sig lugna.
 6. Fulsnyggt, får jag nog säga. Fina koraller, både i form och färg, och snygg scape. Dock ser akvariet väldigt stelt, plastigt och livlöst ut av någon anledning. Smaken är som baken...
 7. Lite gränsande mot OT: http://reefbuilders.com/2012/06/21/planctonics-aquarium-food/ Enklare att, om man nu får hämta in den här typen av kreatur, att beställa från England.
 8. Tänk också på att vad som syns på bild kan skilja sig rätt mycket från hur det ser ut i verkligheten. Blått får ju de flesta koraller att tok-fluorescera.
 9. Ingen aning om det där med fästen etc faktiskt. Det borde vara standardiserat dock. Jag hade tur och fick mina grejer i paket, behövde aldrig tänka på den biten. Kolla med diverse akvarieaffärer så tror jag det löser sig.
 10. Jag har min koldioxid på timer med en magnetventil. Jag ser inte om du har nålventil på din regulator heller, har du inte det så är det bra att ha. Blir svårt att justera annars. Men magnetventilen är nog det du behöver, så du kan köra gasen på timer. Jag har min igång ca 12 timmar om dagen.
 11. Min är också helt ointresserad av vare sig koraller eller glasrosor. Den pickar lite på stenen ibland, annars är den mest intresserad av fingertoppar.
 12. Det är ju lite grisen i säcken, man kan nog få med sig massvis med saker, både bra och mindre bra. Vad gäller engelskan, så betyder "cured" även "mognad".
 13. Shite! Den röda(ste) (bild 3) hamnade genast på min önskelista! Låt mig gissa: växer oooootrooooligt långsamt, är ytterligt svår, och kommer bli pepparkaksfärgad hos alla andra? Trist med förluster. Jag har kvar din röda millepora, däremot har den rosa pocciloporan havererat. Däremot finns det en hel del vi kan klippa och klistra med om du vill ha påfyllning av annat. Är vi lite vågade kan vi försöka såga av nån bit av min monster-Acan åt dig med.
×
×
 • Create New...